Gevulde spelt pannenkoeken

Gevulde spelt pannenkoeken

Een lekkere pannenkoek, dat kan eigenlijk de hele dag gegeten worden. Als ontbijt, maar ook als lunch. Deze rijk gevulde pannenkoek kan ook als avondeten op het menu staan. En varieer eens, dit is een hartige pannenkoek, maar vul de pannenkoek eens met verse vruchten en een bolletje zelfgemaakte kokosijs met geklopte kokosroomroom. Erg lekker als toetje.

Print

Ingredienten:

Voor de pannenkoeken

  • 400 g speltbloem
  • 1/2 ltr havermelk
  • 4 eieren
  • snufje zeezout
  • olie of boter om te bakken

Voor de vulling

  • 250 g kastanje champignons
  • 1 courgette
  • 2 punt paprika's
  • 1 grote ui
  • 150 g cherry tomaatjes
  • 1/2 kop groenten bouillon
  • 400 g tomaten
  • 2 tl Italiaanse kruiden zonder zout
  • wat zout en peper
  • 2 knoflook teentjes
  • 100 g gekookte sperziebonen
  • wat boter of olie

Instructies:

De vulling

  1. Voor de vulling ontvellen we eerst de biologische tomaten, een tip om ze snel te ontvellen is een inkeping maken bij de kruin en ze in kokend water dompelen. Haal de kroon eruit en snij ze in 4 parten en zet ze op met een heel klein laagje water. Doe er wat zout bij en 1 tl Italiaanse kruiden. Laat het even. Was de courgette en snij deze in plakken en daarna in 4 parten, en doe dit ook met de paprika’s. Pers de knoflook, borstel de champignons en snij ze in plakjes. Snipper de ui niet te klein.

    Zodra de tomaten zacht zijn, pureer je de saus. Bak intussen de champignons met een klein beetje boter/olie in een koekenpan. Doe er de gesnipperde ui bij en de knoflook. Laat dit heel even bakken tot de uitjes wat glazig zijn. Voeg nu de helft van de groentebouillon bij de saus en de courgette, paprika en de sperziebonen en laat de saus weer goed warm worden. Als laatste gaan er de gebakken champignons en de uitjes bij. Proef even of er nog wat Italiaanse kruiden of wat zout of peper bij moet. De saus mag niet te dun worden anders loopt het van de pannenkoek af, is het toch te dik doe er nog een klein beetje bouillon bij. Zet de saus op de kleinste warmtebron en zo laag mogelijk of doe er een sudderplaatje onder. Was de cherry tomaatjes en halveer ze.

De pannenkoeken

  1. Klop de eieren luchtig, voeg er het zout bij en schenk er langzaam de havermelk bij. Zeef de speltbloem en klop dit beetje voor beetje door het eier/havermelk mengsel en blijf nog even kloppen, hierdoor worden de pannenkoek lekker luchtig. Vindt je het beslag nog iets te dik, doe er dan nog wat havermelk bij. Is het beslag juist te dun, voeg er dan nog wat speltbloem bij.

    Zorg voor een hete koekenpan, doe er een klontje boter in en schenk wat beslag in de warme pan. Zodra de bovenkant droog is kan hij gedraaid worden.

    Vul de pannenkoek met de vulling en doe er nog wat cherry tomaatjes bij.

Tips

  1. Bak je zoete pannenkoeken neem dan in plaats van havermelk eens amandelmelk of kokosmelk.

    Heb je nog wat van de vulling over? Eet dan een dag later een lekkere pasta. Giet bij de saus wat bouillon en nog wat gepelde en in parten gesneden tomaten, laat de saus langzaam warm worden. Kook een lekkere pasta. Strooi er wat geraspte kaas over.

    Eet smakelijk

Geef een reactie