Mijn favo broodje. Heerlijk om te eten als het brood nog lauw warm is met een laagje roomboter.
Nodig
Bloem (700 gram)
gist 1 zakje a 7 gram
450 ml water
Snufje zout
vulling:
Groene olijven handje vol
zwarte olijven handje vol
plakjes cheddar kaas 200 gram
plakjes ontbijtspek 150 of 200 gram
1 ui
Deeg:
Doe de bloem in een kom met de gist en maak een kuiltje in het midden. Voeg de 450 ml lauw water toe. Keed totdat er een deeg ontstaat.
Leg het deeg op een licht bebloemd aanrecht en kneed 10 minuten zodat er een stevige bal ontstaat.
Laat het deeg ca. 1 uur rijzen op een warme plek in een kom met plastic erover.
Bak de ui en het ontbijtspek, En snijd alle andere ingredienten voor de vulling. Meng dit in een kom.
Daarna doe je beetje bij beetje de ingredienten bij het deeg. Doordat de vulling wat natter is, voeg je beetje bij beetje op gevoel wat bloem toe, zodat je toch een deegbal blijft houden.Totdat alles is toegevoegd kan het in een beboterde springvorm of andere vorm.
Bak in de Airfryer het brood af op 190 graden ongeveer 25 minuten. Je kan ook kleine cupcakes vormpjes maken, dan duurt het bakken een stuk korter. Ik zou in de airfryer kiezen voor kleinere broodjes.
Bak in de oven het brood af ongeveer 40Β minuten op 200Β graden.
Eet smakelijk!