Deze (koolhydraatarme) hartige taart met doperwten en pesto is een makkelijk recept. Wanneer je het eet met rucola sla, pijnboompitjes en bijv. mozzarella heb je een prima maaltijd. Je zou er eventueel nog wat vlees bij kunnen maken. Hoewel er in de hartige taart ook al spekjes zitten.

Ik heb een vrij lage schaal gebruikt, waardoor de baktijd in de oven korter is dan wanneer je een hogere vorm gebruikt. Het zou dus goed kunnen dat je hartige taart langer in de oven moet dan in het recept aangegeven.

Eet je niet koolhydraatarm, dan kan je gewoon plakjes bladerdeeg op de bodem leggen. Dit heb ik dus weggelaten 🙂

Je kan doperwtjes uit de diepvries gebruiken in de hartige taart, maar ook doperwtjes uit pot. (Die heb ik gebruikt)

Print

hartige taart met doperwten en spekjes

Ingredienten:

  • 100 gr doperwtjes
  • 150 ml slagroom
  • 75 gr geraspte kaas
  • 3 eieren
  • 1 el pesto
  • 100 gerookte spekjes

Sla: (optioneel)

  • rucola
  • pijnboompitjes
  • mozzarella

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 

  2. Bak de spekjes in een pan en laat ze wat uitlekken op een keukenpapiertje.

  3. Meng de slagroom, doperwtjes, kaas, pesto en eieren door elkaar. Ook de spekjes mogen er door. 

  4. Voeg naar smaak nog wat zout/peper toe.

  5. Bak de hartige taart in de oven ongeveer 20-30 minuten. (afhankelijk van de grootte van je ovenschaal en of je bladerdeeg gebruikt)

  6. In de airfryer bak je de hartige taart op 180 graden (voorverwarmd) in ongeveer 15 minuten gaar. (Ook hier afhankelijk van de ovenschaal en of je bladerdeeg gebruikt)

(Visited 28 times, 4 visits today)