3,5K
Ik durf het bijna niet meer te zeggen, maar ook deze indiase gehaktballetjes zijn super makkelijk en snel klaar. Daarbij ook nog eens niet te duur om te maken. Mijn gehakt kostte €3, tomaten gezeefd €0,59. En dan 2 scheppen yoghurt en de garam massala heb ik in een grote pot gekocht. Heb ik eigenlijk standaard in huis.
Dit recept is voor 4 personen. Je kan er (bloemkool)rijst bij eten. Mocht je koolhydraatarm eten, dan is dit een mooi maaltje om je een gezin te eten. (Onze kinderen vonden het heerlijk!)
Nooit meer een receptje van me missen? Volg me dan op instagram!
Indiase gehaktballetjes met yoghurt
Ingrediënten
- 500 gram gehakt
- 500 gram gezeefde tomaten passata
- 2 el massala garam
- 2 el yoghurt naar smaak
- 3 teentjes knoflook
- Zoetstof optioneel
- zout
- olie of bakboter
Instructies
- Snijd 1 teentje knoflook fijn en meng deze met het gehakt. Voeg ook wat zout naar smaak toe. Draai 25-30 kleine balletjes gehakt.
- Verwarm de boter of olie in een pan en fruit de knoflook samen met de garam massala aan. Voeg daarbij ook de balletjes gehakt toe. Bak de buitenkant bruin.
- Voeg de gezeefde tomaten toen en breng aan de kook. Laat dit enkele minuten doorsudderen. Zodra de balletjes gaar zijn, voeg je de yoghurt toe. Je kan eventueel wat meer yoghurt toevoegen. Mocht je het geheel net een tikkeltje aan de zure kant vinden, voeg dat wat zoetstof (of suiker) toe.
Facebook Reacties