Kaneel croissant broodjes met verdwenen marsmellows

Door Jamilla

Deze kaneel croissant broodjes zijn leuk! Helemaal om met kinderen te maken. Je stopt er marsmellows in, en tadaaa ze zijn weg. Het is net toveren. Zie je die verbaasde gezichtjes al?  Je houdt een lekker luchtig kaneel broodje over. De marsmellows zijn natuurlijk gesmolten.

Je kan deze broodjes in de oven of in de airfryer maken. Met 1 rol super croissants kan je ongeveer 10 broodjes maken. Ik heb kleine marsmellows gebruikt, maar je kan ook grotere gebruiken. Die verdwijnen ook echt wel 😉

Je moet wel zorgen dat wanneer je het deeg hebt gesneden, het per stukje even goed doorkneed, zodat de structuur van het voorgesneden croissantje verdwijnt anders krijg je het bolletje niet goed dicht. Verder is er niks moeilijks aan.

 

Kaneel croissantbroodjes met verdwenen marsmellows

Pin Rate

Ingrediënten

  • 1 blik Super croissants 6
  • 40 gr Roomboter
  • 50 gr Suiker
  • Kaneel
  • Marsmellows

Instructies

  • Trek de rol van de croissants open en snijd er ongeveer 10 plakjes van. Kneed deze plakjes per stuk goed door. 
    Maak ze plat (rond). Het beste kan je ze op een bord leggen en dan met je handen aanduwen en groter maken.
  • Meng de kaneel met de suiker. Rol de marsmellows door de boter en daarna in de kaneelsuiker. Leg er een paar, of 1 grote marsmellow op een plakje deeg en vouw dit dicht. maak er een mooi balletje van.
  • Duw de bovenkant van de balletjes in de boter en daarna in de kaneel suiker. Leg ze met de suiker naar boven in een cupcake vormpje.
  • Verwarm de airfryer op 170 graden
    Verwarm de oven op 200 graden
  • Bak de broodjes in de airfryer in ongeveer 15 minuten af en in de oven ongeveer 20-25 minuten. 
Heb je dit recept geprobeerd?Volg me @knutselenindekeuken of tag #knutselenindekeuken!

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!