2,3K
Een simpele ovenschotel met andijvie en gehakt. De ovenschotel heb ik licht pittig gemaakt met een schepje sambal, dit kan je achterwege laten of juist wat extra toevoegen.
Boven op de schotel heb ik mozzarella en cheddar plakjes gelegd, lekker makkelijk 😉
Voor de rest aan tafel heb in er aardappeltjes bij gebakken.
Dit recept is genoeg voor 2 personen of 3 kleine eters.
Wat heb je nodig?
- 300 gram gehakt
- 300-400 gram andijvie gesneden
- 1 bol mozzarella
- 2-3 plankjes cheddar
- 2 flinke eetlepels mascarpone
- 1 tl sambal
- Bakboter
- Peper/zout
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bak in een pan met wat boter het gehakt rul. Voeg daarna de andijvie toe en bak dit tot de andijvie geslonken is.
- Roer de mascarpone en sambal door het geheel en voeg naar smaak peper en zout toe.
- Doe het mengsel in een ovenschaal en leg hier plakjes mozzarella en cheddar boven op.
- Verwarm de schotel ongeveer 15-20 minuutjes totdat de kaas gesmolten is.
Eet smakelijk!
Facebook Reacties