1,K
Ik ben weer aardig op dreef in mijn keukentje. Vandaag maakte ik een ‘groene pannenkoek‘ volgens Tess (ei met spinazie) Dat klinkt voor haar natuurlijk een stuk lekkerder dan spinazie omelet of wrap 🤗
Dit recept is volledig koolhydraatarm, ik heb er flink wat sla bij gegeten met komkommer, Augurkjes en uitjes. (Voor Danny en Tess, heb ik er krieltjes bij gebakken.)
Het is handig als je gebruik maakt van een keukenmachine om de spinazie met eieren te mengen én om de ossenworst te mengen met de mayonaise, mosterd, augurk en ui.
Wat heb je nodig?
- 4 eieren
- 50-75gr. verse spinazie
- 125gr. Ossenworst
- 1 tl mayonaise
- 1 tl mosterd
- 1/4 rode ui
- 1 augurkje
- Gemengde sla of ijsbergsla
- Komkommer
- Bakboter
- Peper/zout
Extra saus:
- 2 el mayonaise
- Scheutje water
- Doe de ossenworst, mayonaise, mosterd, ui en augurk in de keukenmachine en maal dit fijn. Schep de ossenworst in een apart bakje want de keukenmachine heb je nogmaals nodig.
- (Maak de keukenmachine schoon)
- Doe de eieren met de spinazie in de keukenmachine en mix tot een glad beslag. Breng op smaak met wat peper en zout.
- Bak in een pan met wat boter 2 spinazie wraps en leg deze vast klaar op een bord.
- Vul de wrap met ossenworst en beleg met sla. Eventueel kan je nog wat overgebleven rode ui en augurk toevoegen.
- Meng de mayonaise met een scheutje water en roer dit goed door. Giet dit over de wrap heen.
Eet smakelijk!
Facebook Reacties