Knapperige koolhydraatarme koekkruimels

Door Jamilla
Knapperige koolhydraatarme koekkruimels

Wat begon als poging om kniepertjes te maken, eindigde als heerlijke knapperige koekkruimels. En dat knapperige is toch wel een dingetje. Ik ben (bijna) nog geen één koolhydraatarm recept tegen gekomen wat écht knapperig is. Deze koekkruimels, die kraken gewoon!

Om ze krokant te krijgen, heb je wel een kniepertjes ijzer nodig. Deze drukt het beslag zó dun uit, dat het knapperig wordt. (Wel pas na het afkoelen)

Ik kan je dit apparaat aanraden:

Je kan er natuurlijk ook de ‘echte’ kniepertjes mee bakken voor de rest van de familie, dat wordt vast en zeker gewaardeerd!

Dit is misschien wel het meest vreemde recept wat je gaat maken, want wanneer je het beslag in je kniepertjes ijzer doet, zou je verwachten dat het er uit komt als 1 geheel. Niets is minder waar, wanneer je de klep opent, zal het beslag deels uit een getrokken worden. Geen paniek, dit hoort zo. Echt. Je probeert de grote stukken zoveel mogelijk heel er uit te halen en de rest schraap je met zacht/siliconen keukengereedschap van de platen af en laat je afkoelen. Resultaat: –> De meest heerlijke en knapperige koolhydraatarme koekkruimels die je ooit gezien en geproefd hebt.

Deze koekkruimels zijn niet alleen heerlijk om zo op te knabbelen, maar ook nog eens ideaal voor in de yoghurt!

Het recept is genoeg voor een paar porties koekkruimels. Je kan het afgesloten goed bewaren.

Het hele recept bevat 11 gr. koolhydraten. (Ik heb amandelmeel gebruikt met 8.8 gr. khd per 100 gram) Dit zijn zeker6 porties, misschien wel meer.

Knapperige koolhydraatarme koekkruimels

Knapperige koolhydraatarme koekkruimels

3.34 van 3 stemmen

Equipment

  • Kniepertjes ijzer

Ingrediënten
  

  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 140 gr Erytritol bijv. Ery-pure van Steviala
  • 125 gr Amandelmeel
  • 40 gram roomboter (Gesmolten)
  • 1 flinke snuf speculaas/koekkruiden

Overig:

  • Olie om het ijzer in te vetten

Instructies
 

  • Verwarm het kniepertjes ijzer. En vet in met een beetje olie.
  • Meng alle ingrediënten door elkaar.
  • Zodra het ijzer warm is, schep je een eetlepel beslag op de plaat en druk de klep zachtjes dicht.
  • Na enkele (ongeveer 3) minuten kan je de klep openen, en wordt het 'kniepertje' uit elkaar getrokken. Pak de grote stukken van de plaat en laat afkoelen op een bord. De kleinere stukken schraap je van de plaat af, dit gaat super makkelijk en plakt niet vast. Leg deze ook op een bord om af te koelen.
    * Mocht het beslag echt te veel uit eenvallen, voeg dan nog een ei toe.
  • Zo kan je door gaan totdat je al het beslag hebt gebruikt. En daarna,, GENIET!
Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!