Home ReceptenAirfryer Koolhydraat-arm Kaas-ui Brood

Koolhydraat-arm Kaas-ui Brood

Door Jamilla

Oke oke, Ik heb er aan toegegeven. Een koolhydraat-arm recept, het schijnt gezond te zijn! Na al mijn niet zo gezonde maar wel lekkere baksels, tijd om te gaan experimenteren met amandelmeel. Dit kaas-uien brood klonk me wel goed in de oren. Wij vonden het allebei heerlijk en heb ook de rest van het mengsel afgebakken.

Het is best een pan vol van het mengsel, als je een grote bakvorm hebt kan dit waarschijnlijk wel in 1 x in de airfryer. Ik heb het nu in 2x gedaan in een kleinere vorm.

Het mengsel is op basis van amandelmeel en eieren, dat vormt geen samenhangend ‘echt deeg’. Heb je geen kokosolie in huis? Pak dan roomboter, dat maakt niets uit. Ook de pompoenpitjes kan je weglaten, of juist andere pitjes toevoegen.

Print

Koolhydraat-arm Kaas-ui Brood

Aantal: 1 brood

Ingredienten:

  • 65 gr Amandelmeel
  • 4 eieren
  • 1 bol Mozzarella
  • 7 gr Bakpoeder
  • 1 ui
  • 75 gr Geraspte kaas
  • 3 el Kokosolie of roomboter

Optioneel

  • Pompoenpitjes of andere pitten

Instructies:

  1. Roer de amandelmeel, eieren, bakpoeder, kokosolie, geraspte kaas door elkaar. (En eventueel de pompoenpitjes)
  2. Snijd de ui en mozzarella fijn en roer dit ook door het mengsel heen.
  3. Verwarm de airfryer voor op 180 graden bak het in 15 minuutjes af. In de oven: 180 graden en 25 minuten.
  4. Eet smakelijk!

You may also like

9 Reacties

Fredriek 24 augustus 2016 - 10:05 am

Is de hoeveelheid amandelmeel juist? Op ⁴ eieren 65 g lijkt weinig……

Jamilla - Knutselenindekeuken 24 augustus 2016 - 10:17 am

Ja hoor dat klopt! Je hebt er maar weinig van nodig. Je het is ook niet echt een deeg
wat het wordt, maar meer een ei-amandelmeel mengsel. 🙂

Fredriek 25 augustus 2016 - 10:49 am

Net gemaakt, nog wat gedroogde tomaten toegevoegd. Goed gelukt. Heerlijk!

Joke Janssen 11 september 2016 - 2:47 pm

Vandaag gemaakt, verrukkelijk, hij is nog een beetje warm , ik moet mijzelf wel een halt toe roepen, anders gaat ie in 1x op!

Peter 12 oktober 2016 - 9:23 am

Aangezien ik voor de eerste keer ga bakken even een vraagje.
De kokosolie uit een pot moeten de lepels afgestreken zijn of gewoon een schep eruit halen?

Jamilla - Knutselenindekeuken 12 oktober 2016 - 11:09 am

HoiHoi! Je kan gewoon een schepje eruit halen! Hoeft niet perse afgestreken te zijn!
🙂

Peter 12 oktober 2016 - 5:16 pm

Bedankt. Het is gelukt en het smaakt goed.

Angie 24 maart 2017 - 8:02 pm

Ik vraag me af waarom er geen uien inzitten?

Jamilla 24 maart 2017 - 8:05 pm

Hoi Angie,

Doe zitten er wel in hoor 😉
1 ui… En die staat er ook tussen haha.

Groetjes Jamilla

Geef een reactie

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: