Koolhydraat-arm Kaas-ui Brood

Door Jamilla

Oke oke, Ik heb er aan toegegeven. Een koolhydraat-arm recept, het schijnt gezond te zijn! Na al mijn niet zo gezonde maar wel lekkere baksels, tijd om te gaan experimenteren met amandelmeel. Dit kaas-uien brood klonk me wel goed in de oren. Wij vonden het allebei heerlijk en heb ook de rest van het mengsel afgebakken.

Het is best een pan vol van het mengsel, als je een grote bakvorm hebt kan dit waarschijnlijk wel in 1 x in de airfryer. Ik heb het nu in 2x gedaan in een kleinere vorm.

Het mengsel is op basis van amandelmeel en eieren, dat vormt geen samenhangend ‘echt deeg’. Heb je geen kokosolie in huis? Pak dan roomboter, dat maakt niets uit. Ook de pompoenpitjes kan je weglaten, of juist andere pitjes toevoegen.

Koolhydraat-arm Kaas-ui Brood

Pin Rate
Porties: 1 brood

Ingrediënten

  • 65 gr Amandelmeel
  • 4 eieren
  • 1 bol Mozzarella
  • 7 gr Bakpoeder
  • 1 ui
  • 75 gr Geraspte kaas
  • 3 el Kokosolie of roomboter

Optioneel

  • Pompoenpitjes of andere pitten

Instructies

  • Roer de amandelmeel, eieren, bakpoeder, kokosolie, geraspte kaas door elkaar. (En eventueel de pompoenpitjes)
  • Snijd de ui en mozzarella fijn en roer dit ook door het mengsel heen.
  • Verwarm de airfryer voor op 180 graden bak het in 15 minuutjes af. In de oven: 180 graden en 25 minuten.
  • Eet smakelijk!
Heb je dit recept geprobeerd?Volg me @knutselenindekeuken of tag #knutselenindekeuken!

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!