9,K
Omdat er in veel koolhydraatarme baksels, vaak amandelmeel zit, heb ik een amandelmeelvrije variant gemaakt. Het recept wat ik heb gebruikt voor dit koolhydraatarm kaas uien brood, is de basis van mijn koolhydraatarme boterhammen.
Ohja, in mijn koolhydraatarme cake zit overigens wél amandelmeel. Ook al ben je niet dol op amandelmeel, (net zoals ik), raad ik je toch deze cake aan om te maken. Ik krijg veel reacties dat de smaak/structuur van amandelmeel in dit recept niet te proeven is.
Dit recept is goed voor 6 ‘plakken’. Je zou ze eventueel nog kunnen besmeren met een dun laagje smeerkaas. Erg lekker!
Ingrediënten
- 120 gr griekse yoghurt 10% vet
- 25 gr. chiazaad
- 2 eieren
- 100 gram fijn gesneden ui
- 80 gr. geraspte kaas
- 1 mespuntje bakpoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Meng de yoghurt met de eieren, chiazaad en bakpoeder. Roer dit goed door.
- Meng de uien en de kaas ook door het yoghurtmengsel.
- Leg het bakpapier op de ovenplaat en giet het mengsel erop. Verdeel dit met een spatel of lepel verder over de bakplaat.
- Bak het kaas uien brood op 170 graden ongeveer 30 minuten. Kijk tussendoor even of het niet te hard gaat.
Heb je dit recept geprobeerd?Volg me @knutselenindekeuken of tag #knutselenindekeuken!
Volg me @knutselenindekeuken
Nutrition
Portie: 1plak | Calorieën : 121.5kcal | Koolhydraten: 2.1g | Eiwitten: 7.3g | Vetten: 8.9g | Fiber: 1.9g
Facebook Reacties