Dit gevulde kommetje met bloemkool, avocado, roomkaas en geflambeerde kaas is een prima lunch. Of je nou koolhydraatarm eet of niet. Groenten zijn altijd goed! Het lijkt eigenlijk wel een beetje op een sushi kommetje, alleen dan zonder de vis. Die zou je er nog bij kunnen doen natuurlijk.

In dit kommetje zit: 6 gr.  koolhydraten

Je hebt wel een crème brûlée brandertje nodig om de geflambeerde kaas te maken. De kaas maakt het wel extra lekkers, het geeft net dat beetje extra smaak aan het gerecht.  (Bij de action zijn ze heel goedkoop en ze zijn ook heel handig om kaarsjes mee aan te steken)

Print

Kommetje met bloemkool en avocado

Ingredienten:

  • 150 gr Bloemkool
  • 75 gr Avocado
  • 50 gr Roomkaas
  • 1/2 plakje kaas
  • 1 scheutje sojasaus
  • Bakboter/olie

Instructies:

  1. Snijd de bloemkool in kleine stukjes. Bak deze in een pan in de olie of boter gaar en voeg daar ook de sojasaus en roomkaas aan toe. Doe de bloemkool in een kommetje.

  2. Snijd de avocado in dunne plakjes en leg deze over de bloemkool heen.

  3. Snijd of scheur van de kaas kleine stukjes en leg deze boven op de avocado. Flambeer de kaas met de brander. (Niet te ver) 

(Visited 20 times, 1 visits today)