Deze hapjes zijn een prima voorbeeld voor een lekker tussendoortje of bijvoorbeeld een feestje? Ze zijn zo gemaakt. Ze kunnen in de oven, maar natuurlijk ook in de airfryer.

Ik heb de crackertjes belegd met monchou, maar ook roomkaas kan je prima gebruiken. Als topping heb ik tomaatjes, peterselie en wat wortelrasp gebruikt. (Wortels zijn 5.4khd per 100 gram, eigenlijk niet helemaal oké. Er ligt misschien net een gram op per crackertje) De toppings heb ik niet mee gerekend in de voedingswaarde.

Dit recept is goed voor ongeveer 30 crackertjes. Je hoeft de vormpjes echt maar heel dun te beleggen. Dan worden ze het meest knapperig.

Print

Koolhydraat arm kaaascrackers met roomkaas

Per crackertje (bij 30stuks)


Koolhydraten:    0.09
Eiwit:                  1.39
Vetten:               2.3

Ingredienten:

  • 2 eiwitten
  • 125 gr Geraspte kaas (zelf raspen)
  • 100 gr Monchou

Overig:

  • Siliconen cupcake vormpjes

Instructies:

  1. Meng de eiwitten met de geraspte kaas. Het moet niet echt meer nat zijn. Het eiwit dient eigenlijk als een beetje 'lijm'. Is het nog te nat? Doe er dan wat kaas bij.

  2. Verwarm de oven op 200 graden. 
    Verwarm de airfryer op 180 graden.

  3. Vul de bodem van je vormpjes minimaal. Het is zelfs niet nodig dat de hele bodem bedekt is. 

  4. Bak de crackertjes ongeveer 10-15 minuten in de oven. Ze moeten net goudbruin zijn.
    Bak de crackertjes in de airfryer in ongeveer 5-6 minuten goudbruin. 


  5. Laat de crackertjes daarna  volledig afkoelen. Snijd van de monchou dunnen plakjes en beleg ze zoals je wil.


(Visited 42 times, 1 visits today)