Koolhydraatarme havermout

Door Jamilla

Natuurlijk is dit geen havermout, want dat is alles behalve koolhydraatarm. Maar het lijkt er wel op! Deze ontzettend lekkere koolhydraatarme havermout is een prima begin van de dag. Vol met goede vetten door alle zaden en noten waaruit deze pap bestaat.

Dit recept is goed voor 2 porties. Je hebt dan per portie ongeveer 200 gram pap. Ik heb 1 portie weggezet in de koelkast. Dat is mijn ontbijt voor morgen.

Misschien moet je even wennen aan alle ingrediënten die ik heb gebruikt, dat moest ik namelijk ook. Hennepzaad heb ik bijvoorbeeld nog nooit gebruikt, maar het schijnt super goed te zijn voor je :). Het zit in ieder geval boordevol eiwit.

Lijnzaad, chiazaad en amandelmeel zal je waarschijnlijk wel bekend voorkomen of wellicht al in je keukenkastje staan.

Mocht je alle ingrediënten nog moeten aanschaffen, dat kan best prijzig zijn. Ik betaalde voor het hennepzaad €4,49 maar daar doe je wel even mee. Hennepzaad kan je trouwens ook door de sla doen of als laatste aan je soep toevoegen. Ik vind het een heerlijke smaak hebben.


Voedingswaarde: (per portie)

6,2 gram koolhydraten

32,1 gram vet

14,8 gram eiwit

Dat is samen 373 calorieen.


Wat heb je nodig?

– 250 ml amandelmelk ongezoet

– 35 amandelmeel

– 20 gram chiazaad

– 20 gram lijnzaad

– 40 gram hennepzaad

– 25 gram geraspte kokos

– vanille aroma

– vleugje kaneel

– zoetstof

EXTRA: Walnoten ter garnering.

Verwarm de amandelmelk in een pannetje en voeg daar het amandelmeel, chiazaad, lijnzaad, hennepzaad én de geraspte kokos aan toe. Roer het met een garde goed door tot dat het kookt. Haal van het vuur en voeg een eetlepel vanille aroma, een vleugje kaneel en zoetstof naar smaak toe. Eventueel kan je de koolhydraatarme havermoutpap afmaken met wat walnootjes.

Eet smakelijk!

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!