Hutspot is hutspot, dat is vast nooit zo lekker als ik het koolhydraatarm maak. Toch was het het proberen waard. Niet de standaard versie, maar een koolhydraatarme hutspot ovenschotel. Met rookworst en een heerlijk mosterdsausje. (Deze kan je ook weglaten, zou ik alleen niet doen;) )
Doordat hutspotgroenten iets meer koolhydraten bevatten dan de gebruikelijk groenten die je eet bij koolhydraatarm, komt deze maaltijd rond de 12gr. koolhydraten per portie. (Wel een grote portie! ) Zie onderaan het recept voor meer voedingsinfo. Ik heb dit recept ingeschat op 4 personen. Wij hadden wat over, omdat de kids niet zoveel eten. Dit heb ik de volgende dag weer even snel opgewarmd en als lunch gegeten.
Tip: Voeg aan de bloemkoolpuree wat Cayennepeper toe voor wat extra pit!
Koolhydraatarme hutspot ovenschotel
Ingrediënten
Hutspot
- 600 gram bloemkool
- 500 gram hutspotgroenten
- snufje cayennepeper
- zout/peper naar smaaak
Saus
- 100 gr Creme Fraiche
- 10 gr. Mosterd
Overig
- 1 rookworst +/-225 gram
- 50 gram geraspte kaas
Instructies
- Verwarm de oven op 200 graden
- Kook de bloemkoolroosjes gaat en giet af. Pureer met een staafmixer tot puree, voeg zo nodig cayennepeper en peper en zout naar smaak toe.
- Kook de hutspotgroenten gaar en giet af. Meng dit met de bloemkoolpuree.
- Schep de hutspot in een ovenschaal.
- Snijd de rookworst in dunne plakjes en leg deze op de hutspot.
- Meng de creme fraiche met de mosterd en giet dit over de rookworst. Strooi als laatste de geraspte kaas over de schotel.
- Bak ongeveer 30 minuten in de oven op 200 graden.