Koolhydraatarme crackers | Maaslander | Rozemarijn & pompoen

Door Jamilla

Dat we van kaas heerlijke krokante koolhydraatarme crackers kunnen maken weten we waarschijnlijk allemaal wel. Het bevat geen koolhydraten en het smikkelt of nouja, knabbelt lekker weg.

Ik vond in de supermarkt de kaasplakken van Maaslander. En hoewel is eigenlijk nooit zou kopen (€2,61) omdat ik het voor 5 plakken te duur vind. Maar voor crackers is het niet weer iets anders, geen idee waarom. De smaak rozemarijn en pompoen is een lekkere combinatie en geeft inderdaad letterlijk en figuurlijk pit aan de kaas.

Ik maak er 15 crackertjes uit. Elk plakje snijd ik dus in drieën.

Hoe maak je koolhydraatarme crackers?

Snijd de plakjes kaas in drieën en verwarm je oven voor op 180 graden. Leg de plakjes op een bakmatje of een stukje bakpapier. Bak de plakjes in ongeveer 10 a 15 minuten lichtbruin. Je ziet dat er wat gaatjes zijn ontstaan in de plakjes. De crackers zijn nog niet krokant, maar laat ze na het bakken even afkoelen. Je zal zien dat ze binnen de kortste keren krokant zijn.

Meestal beleg ik het crackertje met wat roomkaas.

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!