Ondanks het super warme weer waar ik tótaal niet tegen kan, toch even de keuken ingedoken om deze koolhydraatarme spinazie quiche te maken. Met feta en walnoten voor de ‘bite’.
Ik heb heel makkelijk, spinazie a la crème gebruikt uit de diepvries. (had ik nog liggen). Spinazie doet het altijd goed met feta, maar ook de walnoten passen er prima bij! Om de koolhydraatarme spinazie quiche wat meer pit te geven heb ik er wat Chilivlokken door gedaan. Niet te veel, want ook met eten hou ik niet van heet. ( pittig ) Je kan dit ook eruit laten.
Hoeveel personen?
Uit dit recept haal je zeker 4 porties. Deze kan je eventueel nog aanvullen met een salade. Ik had aan één portie genoeg. (Als avondeten). Eet je dit als lunch of tussendoortje, dan kan je er wel 6 tot 8 kleinere porties uithalen.
De voedingswaarde is berekend op 1 portie, er van uitgaande dat je 4 porties uit het recept haalt.
Voedingswaarde:
Koolhydraten: 4,2 gr
Eiwitten: 15,4 gr
Vetten: 38,7 gr
Vezels: 2,5 gr
Calorieën: 432
Je vindt me ook op Instagram, zo bent je altijd snel op de hoogte als ik een nieuw recept plaats 🥰

Ingrediënten
- 225 gr spinazie
- 200 gr creme fraiche
- 100 gr feta (Witte salade kaas, kan ook!)
- 70 gr walnoten
- 50 gr geraspte kaas
- 2 eieren
- Zout/peper/ Chilivlokken naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Meng de spinazie met de creme fraiche en eieren. Breek de walnoten in kleinere stukjes en voeg deze ook toe.
- Snijd de feta in kleine blokjes en roer roer deze door het spinazie mengsel.
- Breng op smaak met peper/zout en/of chilivlokken.
- Giet het mengsel in een quichevorm of ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover heen.
- Bak de quiche in de oven op 190graden in ongeveer 40 minuten gaar.