4,1K
Het heeft even geduurd, maar ik heb eindelijk een koolhydraatarm cake recept waar ik zelf heel erg blij van wordt!
Deze cake is niet droog, juist niet! Heeft een bite door de walnoten en omdat ik niet van grote baksels hou is het een klein cakeje geworden die je zeker op krijgt binnen 2/3 dagen. (10 plakjes)
De bakvorm is trouwens: 16*9 cm. Een kleintje dus! Je kan eventueel het recept verdubbelen als je bakvorm groter is.
Ingrediënten
- 65 gram Amandelmeel
- 60 gram walnoten
- 45 gram Mascarpone
- 25 gram gesmolten roomboter
- 2 eieren
- 20 gram suikervervanger bijv. Erytritol
- 1 scheutje citroen aroma
- 1 tl bakpoeder
Extra:
- Kleine bakvorm
- bakpapier om de bakvorm te bekleden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Meng alle ingredienten, behalve de walnoten. En meng dit goed door elkaar.
- Voeg als laatste de walnoten toe.
- Leg het bakpapier in de bakvorm en giet het mengsel in de bakvorm.
- Bak de cake in 30-40 minuten gaar op 170 graden.
Heb je dit recept geprobeerd?Volg me @knutselenindekeuken of tag #knutselenindekeuken!
Volg me @knutselenindekeuken
Nutrition
Portie: 1plakje | Calorieën : 140.4kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwitten: 4.9g | Vetten: 13g
Facebook Reacties