Even oefenen voor dit weekend, wanneer we Sint vieren en ik een klein buffetje op tafel zet.
Zo ook deze zalmsalade met bloemkool ipv aardappel. En zoals jullie weten, gaan er heel wat bloemkolen doorheen per week. Niet erg verrassend dat deze koolhydraatarme zalmsalade bloemkool bevat 😀
Wat heb je nodig?
– 250gr gekookte bloemkool
– 150-250 gram wilde zalm (ik gebruikte diepvries van AH)
– 50 gram mayonaise
– 1 el mosterd
– 2 grote augurken
– 1/2 rood uitje
– 2el augurkennat
– Paprika poeder om te garneren
– eventueel kappertjes om te garneren
– gekookt eitje om te garneren
– peper/zout
Boter of olie om te bakken
Kook de bloemkool gaar en giet af. Prak de bloemkool fijn en knijp het vocht er uit in een theedoek.
Doe de bloemkool terug in een kom. Bestrooi de zalmfilets met peper en zout en bak deze in een pan met wat boter of olie. Bak deze gaar.
Haal de zalm uit de pan en snijd deze fijn. Doe dit bij de bloemkool en voeg ook de mayonaise, mosterd, augurkennat en fijn gesneden augurk toe. Roer dit goed door. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Zet de kom ik de koelkast en laat verder afkoelen. Ik vind de salade het lekkerst als ik deze een dag van te voren maak.
Je kan de salade garneren met wat mayo, paprika poeder, gekookt eitje en bijvoorbeeld kappertjes.