Krokante Kipnuggets

Krokante Kipnuggets

Print

Krokante Kipnuggets

Het was de bedoeling om bijna dezelfde Nuggets als die van de grote gele M te maken, maar dat is nog niet helemaal gelukt. Hoewel ze wel erg lekker waren.

Ingredienten:

  • 2 Kipfilets
  • 1 ei
  • 120 ml. Water
  • 200 gr. Bloem
  • 1/2 tl. Knoflookpoeder
  • 1/2 tl. Uienpoeder
  • 1/2 tl. Peper
  • 1/2 tl. Zout
  • 500 ml. Zonnebloemolie

Overige benodigdheden

  • 1 Plastic zakje waar de stukjes kip in passen
  • 1 Vleeshamer niet perse nodig

Instructies:

  1. Maak een mengsel van het water en het ei. Hier gaat straks de kip door.
  2. Sla met de vleeshamer de kip plat en snij stukjes van ongeveer 2x2cm. (Als je geen vleeshamer hebt, geen paniek, dit is niet perse nodig)
  3. Doe in het plastic zakje de bloem en de kruiden. (Zorg dat het groot genoeg is voor de kip én kruiden!)
  4. Haal de kip door het mengsel van water en ei. Doe de kip daarna in de zak en schud flink door elkaar.
  5. Verwarm in een pan de olie en bak de kip hierin goudbruin.
  6. Laat de kipstukjes uitlekken op een keukendoek. Bak de Nuggets daarna af in de oven op 180 graden ongeveer 10 minuten.
  7. Eet smakelijk!

Ps; voor extra krokante Kip Nuggets, herhaal stap 4. Dus haal je kip 2x door het mengsel en de bloem heen.

Geef een reactie