Ik liet al op facebook zien wat ik had gemaakt, het recept duurde nog even. We hebben het eerst lekker opgegeten. Ik heb het wel over een recept, maar kan ik dit eigenlijk wel een recept noemen? Het enige wat je nodig hebt zijn surimi sticks. (En een airfryer of oven) Ben jij dol op surimi en wil je ze eens anders eten? Wil je eens wat anders op tafel zetten tijdens een feestje? Dan kan ik je zeker deze krokante surimi chips aanraden.

Eet deze surimi chips met wat mayonaise met wasabi, of een ander sausje waar je dol op bent.

En voor de rest, smullen maar 🙂

 

 

Print

Krokante surimi chips

Ingredienten:

  • 1 Pakje Surimi sticks

Saus

  • Mayo + Wasabi

Instructies:

  1. Verwarm de airfryer voor op 170 graden. (In de oven kan het ook, verwarm voor op 190 graden)

  2. Snijd elke surimi stick in de lengte in 4 of 5 dunne plakjes. 

  3. Leg de plakjes in de airfryer in het mandje. Bak ze in 8 a 9 minuten af. Ze gaan een beetje aan elkaar zitten tijdens het bakken, dat is niet zo erg. Je kan ze  daarna makkelijk los halen. Je kan eventueel je spatdeksel gebruiken, maar die heb ik niet gebruikt.

  4. In de oven: bak ze ongeveer in 15a20 minuten af. Kijk tussendoor even of ze knapperig zijn en draai ze zo nodig een keer om.

  5. Maak het af met jouw favoriete sausje. TIP: Mayo met een kleine beetje wasabi óf sriracha saus

(Visited 86 times, 1 visits today)