915
Zondagochtend probeer ik altijd wat met de kids te bakken. Vandaag waren dat super simpele kwarkbollen die in de oven of in de airfryer gemaakt kunnen worden.
Dit recept is genoeg voor 8 kwarkbollen van normaal formaat. Ik heb van Melkan perzik vanille (magere) kwark gebruikt, maar ook nog wat extra perzik uit blik toegevoegd. En natuurlijk wat rozijntjes. Dit maakt het extra lekker!
Kwarkbollen met perzik
Ingrediënten
- 250 gr perzik kwark
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 2 eieren
- 70 gr perzik vers of uit blik
- 50 gr rozijnen
- 1 el zonnebloemolie
Overig:
- bakpapier
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Gebruik je een airfyer? Deze hoef je niet perse voor te verwarmen.
- Meng alle ingrediënten door elkaar tot een deeg.
- Schep met 2 lepels het deeg op het bakpapier.
- Oven –> Bak de bollen op 180 graden 25 minuten goudbruinAIrfryer –> Bak de bollen op 160 graden in 12/15 minuten goudbruin
Facebook Reacties