2,2K
Het duurde even maar het recept staat online. Het is zelfs vrij simpel om deze groenten in kerriesaus te maken. Omdat veel van mijn volgers minder suikers eten of koolhydraatarm eten, zie je dat ik bij de chilisaus eventueel een koolhydraatarme variant adviseer. Je kan ook prima een gewone variant gebruiken, alleen is het dan niet meer koolhydraatarm.
Dit gerecht is prima te combineren met rijst, bloemkoolrijst (kha) of broccolirijst (kha).
Ingrediënten
- 1 Komkommer gesneden in stukjes (zaadlijst verwijderd)
- 1 Winterpeen in dunne plakje gesneden
- 400 gr champignons in plakjes gesneden
- 1 scheutje chilisaus Zo nodig koolhydraatarm
- 2 el creme fraiche
- 1 bouillon groente of rund
- 100 ml water
- 1 scheutje olie of bakboter
- 1a2 el kerriepoeder
Instructies
- Verwarm de boter of olie en bak hierin de gesneden winterpeen enkele minuten met de kerriepoeder. Daarna voeg je ook de champignons en komkommer toe. Bak de groenten beetgaar. Voeg daarna de chilisaus toe.
- Dan kan je het water en het bouillonblokje toevoegen. Zet het vuur op de laagste stand en breng langzaam aan de kook. Eventueel kan je nog wat water toevoegen. Ik heb het wat langer door laten pruttelen zodat de groenten wat zachter werden, ik voeg dan elke keer wat water toe.
- Daarna zet je het vuur uit en roer je 2 el creme fraiche door de kerriegroenten. Eet smakelijk! (Ps; je kan dit makkelijk vooraf maken en later weer op warmen)
Heb je dit recept geprobeerd?Volg me @knutselenindekeuken of tag #knutselenindekeuken!
Volg me @knutselenindekeuken
Facebook Reacties