Dat curry maken zo makkelijk is, heb ik eigenlijk nooit geweten. Hier kan eigenlijk niks aan mis gaan. Het kan lekker allemaal in 1 pan, heerlijk vind ik dat.

Wanneer je deze curry eet met bloemkoolrijst, wortelpeterselie of bijvoorbeeld sla, heb je een overheerlijke koolhydraatarme maaltijd. (6khd)

Wij hebben het wel met rijst gegeten en wat rucola mix, een perfecte combinatie. Het duurt even om alles in te laten koken, maar het resultaat mag er zeker zijn! Je kan er zelfs nog wat champignons , courgette of andere groenten aan toevoegen.

Ik heb (per ongeluk) light kokosmelk gebruikt, 12gr vet per portie, maar als je koolhydraatarm eet en je moeite hebt om aan je vetten te komen, gebruik dan gerust volle ongezoete kokosmelk. De voedingswaarde hieronder heb ik berekend op de vettere kokosmelk

Voedingswaarde per portie
Koolhydraten         6,2 gr
Eiwitten                  46 gr
Vetten                     25 gr

Print

Kip Curry Koolhydraatarm

Ingredienten:

  • 800 gr Kipfilet
  • 400 gr Gepelde tomaten (Blik)
  • 400 ml Kokosmelk
  • 1 kleine Ui
  • 1 tl Knoflookpoeder
  • 1 tl Kerriepoeder
  • Zout
  • 1 Laurierblad
  • 1 EL Olie

Instructies:

  1. Snijd het uitje fijn en bak deze in de olie bruin. Snijd de kipfilet in dunne reepjes en die samen met de gepelde tomaten er bij.

  2. Voeg de kruiden toe en laat de kip verder gaar worden.

  3. Voeg ook de Kokosmelk toe en laat het geheel verder inkoken. Dit duurt wel even. Ik heb het ongeveer 60 minuten laten pruttelen. Dan is het resultaat het lekkerst! 

  4. Blijf wel af en toe even roeren. Het lijkt niet dikker te worden, maar na enige tijd gebeurt dat pas. 

 

(Visited 966 times, 2 visits today)