Sushi is echt mijn favo food. Maarja, rijst eet ik liever niet omdat het veel koolhydraten bevat en daarom vandaag een heerlijke koolhydraatarme sushi bowl.
Zoals je op de foto wel kan zien, zie je 3 bowls. 1 met bloemkoolrijst en de andere 2 met sushi rijst. We hebben allemaal het zelfde gegeten, met 1 kleine aanpassing. Zo blijft koolhydraatarm eten met een gezin makkelijk en niet ingewikkeld.
Ohja, vergeet vooral de saus niet! Die vind je helemaal onderaan dit recept π
Wat heb je nodig?
- Bloemkool geraspt (paar roosjes)
- 1 eetlepel roomkaas
- Scheutje sojasaus
- 100 gram zalm
- 2 plakjes rosbief
- 1/2 avocado
- Stukje komkommer
- Wat boter of olie om in te bakken
Eventueel extra:
- Kaas (om te flamberen)
- Sesamzaadjes ter decoratie
- Creme Brulee brander
Bak de geraspte bloemkool in wat boter en voeg daar na een paar minuten de roomkaas aan toe zodat het een plakkerig geheel wordt. Naar smaak voeg je sojasaus toe. Laat nog even doorbakken totdat de bloemkool gaar is. Doe dit dan een een ‘bowl’ of bakje π
Snijd de zalm, avocado en komkommer in stukjes, en ook de rosbief maak je in kleine stukjes. Leg dit in je bowl. Je kan altijd meer of minder hiervan gebruiken. Net wat je zelf lekker vindt.
Extra:
Ik leg er meestal ook nog een extra schepje roomkaas (mascarpone) op. Wat sesamzaadjes er overheen. En als laatste wat jonge kaas die ik flambeer met de crème Brulee brander.
Saus:
Met deze saus maak je absoluut je Koolhydraatarme sushi bowl af!
-80 gr mayo
-1 theelepel rice vinegar (rijstazijn)
-1 Klein scheutje zoetstof
-snufje paprika poeder
-snufje knoflookpoeder
Eigenlijk hoef je alleen maar de ingrediΓ«nten van hierboven door elkaar te mengen.