Ik moet eerlijk bekennen, dat ik nog niet zoveel lekkere baksels met amandelmeel ben tegen gekomen. Ik weet niet precies wat het is, de structuur, de smaak. Niet helemaal mijn ding. En tóch heb ik het weer een keer geprobeerd. Omdat ik wel dol ben op carrot cake, dacht ik misschien is dit wel lekker.
Daarnaast wordt er niet alleen met amandelmeel gewerkt, maar ook met kokosmeel. Ik heb de vloeibare zoetstof van Kruidvat gebruikt. Maar je zou ook daarvoor iets anders kunnen gebruiken.

Ik heb niet uitgerekend hoeveel koolhydraten het is. Maar het is gewoon een af en toe’tje 🙂 Geniet ervan! Het is echt een recept dat je een beetje op gevoel moet maken en op smaak moet brengen.

Oke, daar komt het recept:

Print

Mugcake - carrot cake

Ingredienten:

  • 15 gr Wortel
  • 20 gr Boter
  • 6 gr Amandelmeel
  • 9 gr Kokosmeel
  • 1 Ei
  • Nootmuskaat
  • Kaneel
  • Gemalen kruidnagel
  • 1 scheutje Slagroom
  • Zoetstof vloeibaar

Instructies:

  1. Rasp de wortel fijn. Doe bij de wortel de amandelmeel en het kokosmeel.  De kruiden kunnen er ook bij.  Vanalles een vleugje is oke.

  2. Doe ook de zoetstof erbij. Ook een scheutje slagroom kan erdoor. Niet te veel.

  3. Smelt de boter in de magnetron en roer dit door het mengsel heen. Als laatste voeg je het ei toe. Meng alles goed door.

  4. Giet het mengsel in een kom en doe het ongeveer 1.15-1.30 minuut in de magnetron.

(Visited 50 times, 1 visits today)