Ja hoor, daar ben ik weer met ossenworst hapjes! Daar ben ik zo ontzettend dol op. Ik maakte al eerder deze bekende krokante ossenworst hapjes. Maar deze keer zijn de hapjes koolhydraatarm en natuurlijk ontzettend lekker!

Mierikswortel is van zichzelf vrij pittig, maar als je deze mengt met wat mayo ben je al een groot deel van de pittigheid kwijt. De frisse smaak blijft. Dat maakt het juist zo lekker. Het fijne is, dat je zelf kan bepalen hoe pittig je je sausje wil maken.
* Heb je geen mierikswortel in huis? Dan kan je ook wasabi gebruiken.

Mierikswortel? 

Dat ziet er zo uit! Dat vind je waarschijnlijk in het schap bij de sauzen.
Print
ossenworst hapjes

Ossenworst hapjes met mierikswortel-mayo

Aantal: 20 hapjes

Ingredienten:

  • 1 courgette
  • 200 gram ossenworst
  • 3 el mayo
  • 1 tl mierikswortel (naar eigen smaak)
  • boter om in te bakken
  • 2 vellen keukenpapier

Eventueel garnering:

  • pitjes bijv; pompoenpitjes of pijnboompitjes
  • peterselie of tuinkers etc

Instructies:

  1. Snijd 20 plakjes van ongeveer 0,5cm van de courgette. Doe wat boter in de pan en bak de plakjes aan beide kanten. Laat uitlekken op een keukenpapier.

  2. Meng de mayonaise met de mierikswortel en verdun zo nodig met wat water.

  3. Snijd plakjes van de ossenworst of draai er balletjes van en leg deze op de courgette. 

  4. Schenk wat saus over de hapjes en garneer met bijv. tuinkers en/of wat pitjes.

(Visited 123 times, 1 visits today)