Hoi !
Mijn naam is Angela, ik mag mee bloggen op deze super site. En nu het herfst is lijkt dit perentaartje mij een lekker recept voor jullie ! Het is een klein maar makkelijk receptje,  voor 2 personen.

Wat heb je nodig;

Print

Ingredienten:

Voor de harde wener bodem;

  • 40 gram suiker
  • 80 gram boter
  • 120 gram bloem
  • een half geklutst ei

voor de frangipane;

  • 50 gram amandelspijs
  • 50 gram roomboter
  • 1 eetlepel bloem

en voor de topping;

  • 2 peren
  • 100 gram suiker
  • 200 gram water
  • 3 gram gelatine
  • 100 gram limonadesiroop aangelengd

Instructies:

  1. De ingrediënten moeten koel zijn en deze kneed je vlug en kort tot een mooie deegbal,
  2. dan 20 minuten laten rusten in de koelkast.
  3. De boter klop je met een garde tot wittig, dan doe je de amandelspijs erbij, en dan spatel je de bloem erdoor.
  4. De wenerdeeg druk je mooi in een bakvorm, (eenpersoons of boterkoekvorm)
  5. en daar prik je gaatjes in.
  6. dan leg je daar boven op de frangipane en smeer je uit.
  7. de vorm doe je in een oven van 190 graden, en bak je zo'n 20 tot 30 minuten.
  8. Dan aflaten koelen inde vorm.
  9. de peren schil je en je haalt het zaad met een appelboor eruit, deze peren stoof je in het suikerwater tot ze zacht zijn.
  10. Als de peren klaar zijn leg je ze op het taartje, en dan kun je deze nog aflakken met gelatine van limonade siroop.
  11. de gelatine maak je door de gelatine eerst te weken in koud water, dan verwarm je de limonade tot warm/heet, en dan los je de gelatine erin op.
  12. dit siroopje laat je afkoelen in een koude kom, en dan kun je het peren taartje wel drie keer een laagje met siroop geven.
  13. Eventueel een lekkere toef slagroom erop met een snufje kaneel en voila, Eet Smakelijk !
(Visited 22 times, 1 visits today)