Perentaartje met Frangipane

Door Jamilla

Hoi !
Mijn naam is Angela, ik mag mee bloggen op deze super site. En nu het herfst is lijkt dit perentaartje mij een lekker recept voor jullie ! Het is een klein maar makkelijk receptje,  voor 2 personen.

Wat heb je nodig;

Ingrediënten
  

Voor de harde wener bodem;

  • 40 gram suiker
  • 80 gram boter
  • 120 gram bloem
  • een half geklutst ei

voor de frangipane;

  • 50 gram amandelspijs
  • 50 gram roomboter
  • 1 eetlepel bloem

en voor de topping;

  • 2 peren
  • 100 gram suiker
  • 200 gram water
  • 3 gram gelatine
  • 100 gram limonadesiroop aangelengd

Instructies
 

  • De ingrediënten moeten koel zijn en deze kneed je vlug en kort tot een mooie deegbal,
  • dan 20 minuten laten rusten in de koelkast.
  • De boter klop je met een garde tot wittig, dan doe je de amandelspijs erbij, en dan spatel je de bloem erdoor.
  • De wenerdeeg druk je mooi in een bakvorm, (eenpersoons of boterkoekvorm)
  • en daar prik je gaatjes in.
  • dan leg je daar boven op de frangipane en smeer je uit.
  • de vorm doe je in een oven van 190 graden, en bak je zo'n 20 tot 30 minuten.
  • Dan aflaten koelen inde vorm.
  • de peren schil je en je haalt het zaad met een appelboor eruit, deze peren stoof je in het suikerwater tot ze zacht zijn.
  • Als de peren klaar zijn leg je ze op het taartje, en dan kun je deze nog aflakken met gelatine van limonade siroop.
  • de gelatine maak je door de gelatine eerst te weken in koud water, dan verwarm je de limonade tot warm/heet, en dan los je de gelatine erin op.
  • dit siroopje laat je afkoelen in een koude kom, en dan kun je het peren taartje wel drie keer een laagje met siroop geven.
  • Eventueel een lekkere toef slagroom erop met een snufje kaneel en voila, Eet Smakelijk !
Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!