1,K
Hoi !
Mijn naam is Angela, ik mag mee bloggen op deze super site. En nu het herfst is lijkt dit perentaartje mij een lekker recept voor jullie ! Het is een klein maar makkelijk receptje, voor 2 personen.
Wat heb je nodig;
Ingrediënten
Voor de harde wener bodem;
- 40 gram suiker
- 80 gram boter
- 120 gram bloem
- een half geklutst ei
voor de frangipane;
- 50 gram amandelspijs
- 50 gram roomboter
- 1 eetlepel bloem
en voor de topping;
- 2 peren
- 100 gram suiker
- 200 gram water
- 3 gram gelatine
- 100 gram limonadesiroop aangelengd
Instructies
- De ingrediënten moeten koel zijn en deze kneed je vlug en kort tot een mooie deegbal,
- dan 20 minuten laten rusten in de koelkast.
- De boter klop je met een garde tot wittig, dan doe je de amandelspijs erbij, en dan spatel je de bloem erdoor.
- De wenerdeeg druk je mooi in een bakvorm, (eenpersoons of boterkoekvorm)
- en daar prik je gaatjes in.
- dan leg je daar boven op de frangipane en smeer je uit.
- de vorm doe je in een oven van 190 graden, en bak je zo'n 20 tot 30 minuten.
- Dan aflaten koelen inde vorm.
- de peren schil je en je haalt het zaad met een appelboor eruit, deze peren stoof je in het suikerwater tot ze zacht zijn.
- Als de peren klaar zijn leg je ze op het taartje, en dan kun je deze nog aflakken met gelatine van limonade siroop.
- de gelatine maak je door de gelatine eerst te weken in koud water, dan verwarm je de limonade tot warm/heet, en dan los je de gelatine erin op.
- dit siroopje laat je afkoelen in een koude kom, en dan kun je het peren taartje wel drie keer een laagje met siroop geven.
- Eventueel een lekkere toef slagroom erop met een snufje kaneel en voila, Eet Smakelijk !
Facebook Reacties