Pittige kip met broccoli stamp

Door Jamilla
pittige kip met broccoli

Een complete maaltijd, inclusief verschillende soorten groenten. Behalve broccoli heb ik ook paksoi en paprika aan de gestampte broccoli toegevoegd. Dit zorgt voor een frisse bite in het geheel.

Voor de pittige kip heb ik deze keer kipsaucijsjes gebruikt, de ik in plakjes heb gesneden. Het oorspronkelijke idee was kip(dij)filet. Maar dat was ik vergeten te kopen en de saucijsjes lagen nog in de vriezer. In het recept schrijf ik wel kip(fdij)filet, maar je kan ook prima kipsaucijsjes gebruiken.

Dit recept is zeker genoeg voor 2 personen. Ik heb een broccoli gebruikt van ongeveer 500 gram. Ik heb alle roosjes gebruikt, maar wel wat over gehouden. –> Heb ik vandaag gebakken met roerei erdoor. Je zou dus ook iets minder broccoli kunnen gebruiken.

Voor de voedingswaarden moet ik nog even gaan rekenen, die volgen nog! Eén ding is zeker, dit recept is wel koolhdraatarm!

pittige kip met broccoli

Pittige kip met broccoli stamp

Jamilla
3.67 van 3 stemmen
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 500 gram broccoli ( aan stronk)
  • 300 gram kip(dij)filet in blokjes
  • 200 gram paksoi fijngesneden
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 70 gram tomaten puree
  • 100 ml room
  • 1(,5) tl sambal of meer naar smaak
  • 1 el mosterd
  • peper/zout
  • Boter of olie om in te bakken

Instructies
 

  • Bak de kipblokjes gaar met wat boter of olie. Voeg daarna ook de tomatenpuree toe en bak dit even kort mee. Giet de room erbij en ook de sambal. Roer goed door en laat even doorkoken. Breng op smaak met peper en zout.
    Je kan de pan nog even wegzetten en zodra de broccoli stamp bijna klaar is, weer opwarmen.
  • Bak in wat olie of boter de Paksoi met de paprika beet gaar en zet dit nog even weg.
  • Kook de broccoli roosjes gaar, en stamp deze fijn. Voeg de mosterd, paksoi en paprika toe. Roer dit goed door. Breng zo nodig met peper en zout op smaak.
Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!