Misschien is dit wel het meest vette vetbommetje. Deze pudding is op basis van slagroom, dus dan weet je het wel.
Als je uit dit recept 2 porties zou halen, heb je ongeveer 50gr vetten. (Oei, dat is veel hè??!)
Je zou er wat extra yoghurt door kunnen mixen, of wat minder kunnen nemen 😉 Want het is best een grote portie, je zit best snel vol. Je zou er wat verse aardbeien bij kunnen eten en er dan 4 porties uithalen.
De yoghurt die ik gebruik is Griekse yoghurt van melkan in kuipjes van 150 ml. Die vind ik super handig én lekker. Maar je hebt ook grotere emmers van die variant.
Wat heb je nodig?
- 250 ml slagroom ongeklopt
- 150ml yoghurt (Griekse)
- 2 eierdooiers
- 1 steranijs
- 1 kruidnagel
- vanille aroma
- kaneel
- 1/2 tot 1 eetlepel zoetstof (vloeibaar)
Doe de slagroom, steranijs, kruidnagel, kaneel en een drupje vanille aroma in een pan. Breng dit aan de kook.
Doe in een kom (groot genoeg om ook het slagroom mengsel bij in te doen) de eidooiers en de zoetstof. Mix dit goed door elkaar.
* Met 1 eetlepel zoetstof wordt het behoorlijk zoet. Je kan er voor kiezen om een halve eetlepel te doen. Je kan er later altijd nog wat zoetstof aan toe voegen.
Zodra het roommengsel kookt, haal je het van het vuur. Giet het beetje bij beetje al roerende bij de eidooiers in de kom. Blijf goed roeren.
Doe daarna alles terug in het pannetje en laat het ongeveer 13/14 minuten langzaam koken. Blijf ook nu weer regelmatig roeren.
Zeef het mengsel, of vis de kruidnagel en steranijs eruit en laat het mengsel afkoelen.
Zodra het is afgekoeld, meng je het met de yoghurt. En laat het opstijven in de koelkast.
Eet smakelijk 🙂