Deze quiche met biet lijkt eigenlijk wel een beetje op de sla met biet, feta en walnootjes die ik onlangs maakte. Geeft niks, want doordat het een quiche is, heb je eigenlijk helemaal niet het idee dat je bijna het zelfde eet.

Ik heb deze hoeveelheid in een mini pannetje gemaakt, ongeveer dezelfde grootte als een mini springvorm. In mijn Philips XL airfryer klaar in ongeveer 12-15 minuten.  Je kan altijd tussendoor even kijken of het nog wat langer moet.  Natuurlijk kan de quiche ook in de oven!

Ik heb voorgegaarde bietjes gebruikt, lekker makkelijk. Even een kwestie van alles snijden en bakken maar.

Deze quiche is zonder (bladerdeeg) bodem, omdat ik koolhydraatarm eet. (tenminste dat probeer ik) Als je dit lekkerder lijkt om met bodem te maken, dan kan je dat altijd toevoegen!


 

Benieuwd naar meer Koolhydraatarme recepten + weekmenu’s? Meld je aan in de onderstaande Facebook groep.

Meld je nu aan!

 


Print

Quiche met biet

Ingredienten:

  • 150 gr Bieten voorgegaard
  • 50 gr Fetakaas
  • 80 gr Creme fraiche
  • 1 Ei
  • Tijm gedroogd
  • Walnootjes
  • Peper/zout
  • Boter/olie om in te vetten

Instructies:

  1. Snijd de bietjes en fetakaas in klein stukjes.

  2. Meng de creme fraiche met het ei en voeg naar smaak wat tijm. peper en zout toe. 

  3. Vet je bakvorm/ovenschaaltje in met wat boter of olie.

  4.  Leg de bietjes in het schaaltje. Daar boven op wat walnootjes. Giet het creme fraiche/ei mengesel er over heen en strooi als laatste de fetakaas er over. 

  5. Verwarm de airfryer op 180 graden en bak de quiche in 12-15 minuten gaar.
    Verwarm de oven voor op 200 graden en bak in 20-25 minuutjes gaar.

(Visited 185 times, 1 visits today)