Zoete Witlof met Tijm

Door Jamilla

Zoete Witlof met Tijm

Ik kook eigenlijk nooit met TIjm. Onlangs kreeg ik van CelaVita een zakje met Tijm=Zeezout aardappelpartjes. En wat past er nou beter bij tijm dan zoete witlof? Een perfecte combi!
Pin Rate
Gang: Budget, Hoofdgerecht
Porties: 2 Personen

Ingrediënten

  • 3 stronken witlof
  • 3 el Honing
  • 3 takjes Tijm Vers of Gedroogd
  • 1 handje Pijnboompitjes
  • 1 scheutje Boter

Instructies

  • Snijd de witlof doormidden en haal het harde stuk eruit. Snijd de witlof daarna in kleine stukjes.
  • Laat wat boter smelten in de pan en roerbak de witlof tot deze zacht is.
  • Wanneer de witlof gaar is, doe je de 3 eetlepels honing en tijm erbij en zet de warmte bron hoog. Laat de witlof even sudderen in de honing. Schep daarna de witlof uit de honing op het bord.
  • Bak als laatste de pijnboompitjes in de overgebleven honing om lekker gekarameliseerde pitjes te krijgen en strooi deze over de witlof.
Heb je dit recept geprobeerd?Volg me @knutselenindekeuken of tag #knutselenindekeuken!
Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!