Review: Novashops starterspakket | Proteïne dieet / Koolhydraatarm

Door Jamilla


Een tijdje terug kreeg ik een starterspakket van Novashops opgestuurd. Hoewel ik natuurlijk al (deels) koolhydraatarm eet, is dit toch net iets anders. Ik moet eerlijk zeggen in het begin had ik wel mijn twijfels over de voedingswaardes die je binnen krijgt op een dag. Deze liggen anders dan wat ik gewend ben. (Khd, eiwit & vet). Ik laat je in deze post zien wat er in het startpakket zit.

Dit zit er in een startpakket :

Zoals je ziet is het behoorlijk wat. Veel van de producten zitten in witte verpakkingen. Deze moet je dan nog aanmaken met water, zoals de crepes of soepen. Die verpakkingen zien er helaas niet heel uitnodigend uit. Net zoals de proteïne repen. Gelukkig gaat het om de inhoud 🙂 Het is wel even zoeken wat nou precies wat is. Maar als je daar rustig voor gaat zitten, wordt het je vanzelf duidelijk.

Proteïne Ontbijt:

1 x Roggebrood
2 x Cacao Drank
2 x Fijne Kruiden Omelet
2 x Appel-Kaneel Havermout
2 x Cappuccino
1 x Confituur Extra Light
1 x Bruin brood

Proteïne Lunch 1:

2 x Smoothie Aardbeien – Banaan
2 x Banaan Pudding +
1 x Caramel Pudding +
2 x Currysoep
1 x Aardbeien Pudding +
2 x Champignonsoep

Proteïne Lunch 2 (handig voor onderweg of op het werk):

1 x Chocolade Drank (pakje met rietje)
1 x Koffie Mokka Drank (pakje met rietje)
1 x Vanille Drank (pakje met rietje)
1 x Smoothie Perzik-Passievrucht (kant-en-klaar)
1 x Smoothie Framboos (kant-en-klaar)
1 x Smoothie Aardbeien (kant-en-klaar)
1 x Smoothie Banaan (kant-en-klaar)
1 x Smoothie Mango (kant-en-klaar)

Proteïne Maaltijd:

2 x Flensje Banaan-Chocolade
2 x Flensje Appel-Caramel
2 x Chili Con Carne
2 x Tomatensoep
2 x Bacon Omelet
1 x (kant-en-klaar maaltijd)

Proteïne Tussendoortjes:

2 x Caramel Crunchy Reep
2 x Caramel Delight Reep
1 x Mini-Wafel Chocolade
1 x Mini-Wafel Mokka
1 x ChocoladeReep
1 x Barbecue Soja Nootjes
1 x Stevige Koek
1 x Vanille Wafeltjes

Overige:

1 x Shakebeker
1 x Instructieboekje

Mijn ervaring met het Starterspakket

De eerste dagen waren het lastigst. Waar ik voorheen veel zelfgemaakte ontbijtjes of lunch at, drink ik nu volgens het schema een proteïne shake met 200 gram groente.  De eerste dag had ik lekkere groene asperges erbij. Hoewel ik de eerste dagen best wat trek nog had, heb ik de dagen erop wat extra’s genomen. Uiteindelijk bleek dat ik dat ook mocht nemen, aangezien ik ook geen 50 kilo weeg:P (Verre van dat). Niet zo gek, dat ik de dag niet haalde zonder wat extra’s.

De dagen erop ging het stukken beter en voelde ik me eigenlijk vol energie. Na 10 dagen, met wat gesmokkel tussen door, is er uiteindelijk 4 kilo af. Daar ben ik hartstikke blij mee :). Dat lijkt veel in 10 dagen, maar vergeet niet dat je eerst vocht verliest. Volg je dit dieet langer, dan zal het uiteindelijk wat langzamer gaan omdat je daarna overgaat op vet verbranding. (ketose). Novashops adviseert om niet langer dan 6 maanden in fase 1 van die koolhydraatarme dieet te blijven. Daarna kan je overstappen op fase 2. 

Vooral de banaan chocolade crepes vond ik lekker, je hoeft ze alleen even met water aan te maken en dan even bakken. Ohja de choco/mokka wafeltjes, die heb ik ook lekker opgesmikkelt. Af en toe wilde ik toch even wat zoetigs tussendoor.


Omdat ik stiekem toch wel erg gek ben op brood, heb ik het roggebrood wat in het pakket zat lekker belegd met de jam (ook uit het pakket). Dat geeft net dat stukje voldoening. Het lijkt in het begin dat je voornamelijk shakes drinkt, maar eigenlijk valt dat reuze mee. Er zit genoeg in op op te knabbelen. Daarnaast mag je natuurlijk bij de lunch en diner 200 gram groenten erbij eten.

Mocht je nou een feestje hebben of gewoon lekker op de bank wat willen knabbelen, dan zijn de BBQ sojanootjes een perfecte uitkomst. Krokant en een prima smaak! Het zijn kleine nootjes, waardoor het lijkt alsof je er heel wat weg eet. Terwijl het uiteindelijk maar 30 gram is. (3.3 khd)

 

Conclusie

Al met al denk ik dat dit een prima pakket is om je op weg te helpen naar een gezondere leefstijl. Hoewel ik toch meer ben van het zelf kokkerellen en bakken is dit pakket een uitkomst voor iemand die dat niet zo leuk vind of weinig tijd heeft. Er zitten lekkere producten in maar ook veel verschillende soorten producten. Het enige nadeel vind ik, dat je geen vlees /vis eet de 1e fase van dit dieet. Stap je na een tijdje over naar fase 2, dan kan het wel.

 

Extra uitleg Koolhydraatarm dieet Novashops

Novashops heeft deze afbeeldingen beschikbaar gesteld om duidelijk te laten zien wat precies het dieet inhoud. Je skipt (deels) in fase 1 van dit dieet de koolhydraten. Je mag er maximaal 45 eten op een dag. Ook vetten skip je grotendeels. Daarnaast eet je voor elke kilogram wat je weegt 1 gram eiwit.
Normaliter is het advies van het voedingscentrum 0,8 gram per kilo lichaams gewicht.  Ook zuivel laat je staan. Door voldoende eiwitten en vezels te eten heb je een voldaan gevoel.


Op deze afbeelding zie je hoe makkelijk je zelf koolhydraten kan inruilen voor producten die laag in koolhydraten zijn. Novashops verkoopt naast het starterspakket nog zoveel andere koolhydraatarme producten. Zo kan je zelf je favoriete maaltje klaarmaken.

Heb je wel eens gezien hoeveel koolhydraten er in een likeurtje of een wijntje zitten? Lekker laten staan dus, mocht je nou echt een borreltje willen nemen, kijk dan nog eens goed naar deze tabel en bedenk of het je waard is!

 

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!