Review: XXLNutrition Protein Milkshake

Door Jamilla

Ik ben dol op nieuwe producten uitproberen. Zo viel er afgelopen week een envelop op de mat met daarin een proefverpakking (1portie) Protein Milkshake van XXLNutrition.  (Update: ik heb inmiddels 20x 25 gram besteld en een 2 kilo pot fresh strawberry :D) 

Het duurde even voordat ik er de tijd voor had om uitgebreid te testen. Ik heb de protein milkshake gemaakt met water, halfvolle melk en amandelmelk. (8gram op 80/90ml vloeistof)

Ik had absoluut geen idee wat ik er van kon verwachten, proteïne poeders zijn eigenlijk een ver van mijn bed show. Maar omdat ik merk dat ik het soms lastig vindt om voldoende eiwitten binnen te krijgen in combinatie met koolhydraatarm eten, wilde ik dit product toch uitproberen. (Zeg nou eerlijk, alleen de kleuren van verpakking zijn al super!) Dat bleek een goede zet, want dit is echt lekker! (Even voor de duidelijkheid, dit bericht is niet gesponsord. Ik ben echt enthousiast!)

Ik heb inmiddels alle smaken geproefd. Vanille Ice, Creamy Banana, Fresh Strawberry, Rich Chocolate én straciatella.

Mijn top 5: 

  1. Fresh Strawberry
  2. Creamy banana
  3. Straciatella & Vanilla Ice ( ik kon niet kiezen)
  4. Rich chocolate

Fresh strawberry absoluut op nummer 1. Daar heb ik al een 2 kilo verpakking van besteld. (2 kilo – €39,95 – gratis verzonden)

Waarmee maak je Protein Milkshake?

Je kan deze milkshake aanmaken met water, melk, amandelmelk of bijvoorbeeld kokosmelk. Ik persoonlijk vond met koude (halfvolle)melk het lekkerst. Let wel op de voedingswaarden als je iets anders dan water gebruikt. De voedingswaarden op de verpakking zijn gebaseerd op als je de protein milkshake aanmaakt met water.

Omdat ik zoveel mogelijk koolhydraatarm eet/drink heb ik 1 van de shakes gemaakt met 75% water en 25% ongeklopte room. Zo is je shake net iets meer romig, wat ik toch wel lekker vind. Je kan hierin zelf variëren.

Voedingswaarden:

Je gebruikt dit poeder per 25 gram op 250ml water/melk. Ik denk dat je ook 15 of 20 gram kan gebruiken voor één shake. Maar dat is net wat je voorkeur heeft.

Per 25 gram poeder bevat Protein Milkshake:
Koolhydraten: 2,7 gram
Eiwitten: 19 gram
Vetten: 0,83 gram

Voeg je daar water aan toe dan is dit precies wat je binnenkrijgt.

Hoe gebruik ik Protein milkshake in een koolhydraatartme levensstijl?

In principe wanneer je een goede eter bent kan je een heel eind of eigenlijk helemaal aan je benodigde voedingswaarden komen. Ik ben een ontzettend slechte ontbijter en kan maar moeilijk iets weg krijgen ’s ochtends. Baksels niet, yoghurt valt me niet lekker. Vandaar mijn keuze om af en toe eens een protein milkshake te nemen ipv een ontbijt. Dus als je weinig tijd hebt ’s ochtends of net zoals ik een moeilijke ontbijter bent, probeer dit dan eens.

Én ook zeker als je van een milkshake houdt want dit is gewoon echt lekker. Jezelf eens verwennen met iets lekkers moet kunnen toch?!

WINNEN!

Ben jij nou ook nieuwsgierig geworden? Ik geef 2x 3 zakjes weg. Mee doen? Ga naar snel naar mijn Facebookgroep (klik hier)

De winactie loopt tot en met zondag 24 maart.

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!