Rodekool schotel met hachee gehaktDit rodekool schotel recept heb ik al eens gemaakt in de oven. Dat recept vind je hier . Omdat zo’n grote hoeveelheid niet in de airfryer past, heb ik het nogmaals gemaakt. Een heerlijk recept, zeker met de zoete appeltjes erbij. Door het gehakt te kruiden met hachee kruiden, heb je toch het idee hachee te eten, zonder lang in de keuken te hebben gestaan. Ik zeg; lekker proberen, zeker met dit trieste weer 🙁

Print

Rodekool schotel met hachee gehakt

Ingredienten:

Rode kool schotel

  • 1 potje Rode kool of verse rode kool
  • 200 gr Gehakt
  • 400 gr Kruimige aardappels
  • 20 gr Roomboter
  • 1/2 ui
  • Hacheekruiden
  • Paneermeel
  • Warme melk

Gekarameliseerde appeltjes

  • 1/2 Appel
  • Suiker
  • Kaneel

Instructies:

  1. Schil de aardappelen en kook deze gaar. Giet de aardappelen af en doe de roomboter erbij. Giet een scheutje warm melk erbij en stamp de aardappelen tot een puree.
  2. Bak het gehakt rul met de gesneden ui. Voeg naar smaak de hacheekruiden toe. Let op dat het niet te zout wordt
  3. Leg het gehakt mengsel op de bodem van een ingevette ovenschaal, daarboven op de rode kool. ( Ik gebruik altijd rode kool uit een pot, maar je kan ook verse rode kool gebruiken) Als laatste kan de puree erop. Je kan wat paneermeel over de puree strooien voor een krokant laagje. Maar dit is niet perse nodig.
  4. Zet de schotel 15 minuten in een voorverwarmde airfryer op 180 graden. Zet de ovenschotel in de oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten.
  5. Schil de appel en snijd in plakjes. Laat een pan warm worden en strooi hierin wat suiker. Zodra de suiker is gesmolten, leg je de appeltjes erin. Draai ze enkele keren om zodat het suikermengsel om het appelplakje zit. Je kan de gekarameliseerde appeltjes als laatste toevoegen en bij het gerecht serveren.
(Visited 194 times, 1 visits today)