honingmosterd kipKip eten we eigenlijk nooit zo zonder saus, er moet altijd een lekker sausje bij, in een wokgerecht of in een ovenschotel. Zo ook deze keer, een pannetje vol romige honing mosterd kip uit de airfryer of oven. Het recept is heel simpel, en eigenlijk kan ik er niet echt hoeveelheden aan verbinden. Maak gewoon een lekker sausje van slagroom, honing, mosterd, knoflookpoeder en wat zout. That’s it. Het ligt een beetje er aan of je juist van mosterd houdt, of dat je wat meer de honing wil proeven. Probeer het gewoon uit 🙂

En ohja! Om het extra lekker te maken, na het bakken wat gebakken spekjes erover! 😉

* Houdt er rekening mee, dat wanneer je een airfryer gebruikt je het ovenschaaltje niet helemaal vol gooit met saus, want een airfryer blaast best wel hard die warme lucht naar beneden, met als gevolg… een nachtmerrie in je airfryer! (Ik spreek uit ervaring)
Het beste kan je een ovenschaaltje op de bodem zetten zonder mandje. Staat hij niet helemaal recht? Wat aluminium propjes eronder zodat het schaaltje recht staat!

Print

Romige honing mosterd kip

Ingredienten:

  • 2 Kipfilets
  • 100 ml Slagroom
  • 2 el Honing
  • 2 el Mosterd
  • 1 tl Knoflookpoeder
  • Zout

Extra

  • 50 gr gebakken spekjes

Instructies:

  1. Snijd de kipfilets in kleine reepjes of blokjes. En doe deze in de ovenschaal. Je kan de filets half bevroren laten, zo snijd het makkelijker.
  2. Roer de slagroom, honing en mosterd door elkaar zodat je een egale saus krijgt. Doe ook het zout en het knoflookpoeder erdoor.
  3. Giet het mengsel over de kip in de ovenschaal.
  4. Verwarm de airfryer voor op 180 graden en bak het in 15 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het in 25 minuten gaar.
(Visited 137 times, 1 visits today)