Oh, wat is dit afzien. Een lekkere roze koek maken, met een heerlijke botercrème bovenop terwijl je koolhydraatarm eet. Het is gelukt! 1 klein ieniemienie hapje om het te proeven. Een deel heb ik aan mijn buurvrouw gegeven en een deel heeft iemand bij me opgehaald. Deze koek is ontzettend simpel om te maken, zonder al te veel ‘gekke’ ingrediënten. Door een drupje kleurstof aan de botercrème toe te voegen, krijg je een extra leuk effect. In dit geval heb ik rood gebruikt, maar natuurlijk is een andere kleur ook goed. Net wat je zelf wil.
Danny was een beetje teleurgesteld, dat ik zomaar alles weg heb gegeven, want hij vond het toch ook wel lekker. (Hij houdt normaal niet zo van zoete baksels) Jammer voor hem! Hij staat altijd voor aan als er iets te proeven valt. En geloof me, dat is nog al eens.

Ik heb deze roze koeken gemaakt in de airfryer, maar ook in de oven kan je dit makkelijk maken. Je bakt het deeg in een ovenschotel of bakblik en snijdt pas achteraf stukken wanneer de botercrème op de koek zit. Dat is wel zo handig, anders wordt  het echt een gigantisch gesmeer.

Print

Roze koek met botercreme

Ingredienten:

  • 325 gr Bloem
  • 200 gr Suiker
  • 115 gr Roomboter (zacht)
  • 1 Ei
  • 2 el Creme Fraiche
  • 1 tl Vanille aroma
  • 1/2 tl Bakpoeder
  • 1/2 tl Zout

Botercréme

  • 50 gr Boter (zacht)
  • 3 el Melk
  • 1 el Vanille aroma
  • 170 gr Poedersuiker
  • 2-3 druppels Kleurstof naar keuze

Instructies:

  1. Doe de bloem, bakpoeder en zout in een kom en zet dit nog even weg.

  2. Mix de boter met de suiker luchtig. Dit kan met een keukenmachine, maar ook met de hand. Voeg daarna het ei toe en mix het goed door. Ook de crème fraîche en de vanille aroma mogen er door gemixt worden. 

  3. Voeg beetje bij beetje het bloem mengsel toe. Let op; het deeg wordt iets wat kruimelig, dit hoort zo.

  4. Druk het deeg in een ingevet bakblik of ovenschaal. Verwarm de airfryer op 170 graden of de oven op 200 graden.

  5. Bak de koek in ongeveer 10-12 minuten goudbruin en laat compleet afkoelen. In de oven bak je de koek in ongeveer 15-17 minuten af. 

  6. Wanneer de koek helemaal is afgekoeld, mix je alle ingrediënten door elkaar voor de botercrème. Na dit goed gemixt te hebben, heb je een heerlijk botercrème. Je kan de verhoudingen naar je eigen smaak wat aanpassen. Maak het niet te nat, in de koelkast kan de botercrème nog wat opstijven, dat snijdt wat makkelijker. 

  7. Het beste kan je de botercrème vlak voor het serveren maken en er op smeren. Zo blijft je koek lekker vers. 
    Eet smakelijk !


(Visited 27 times, 1 visits today)