1,3K
Makkelijke en snelle bagels met maar 2 ingrediënten. Oke, niet helemaal waar, want ik heb wel eiwit gebruikt om de bagels in te smeren en wat zadenmix er over gestrooid. Maar deeg bestaat echt uit 2 ingrediënten.
Ik heb de bagels zowel in de oven als in de airfryer gemaakt. In de airfryer kwamen de bagels eruit met het welbekende gat in het midden. (Zoals ik ze dus gemaakt had) En in de oven verdween het ‘bagelgat’. De smaak is er gelukkig niet minder om.
Het recept is goed voor 6 bagels. Ik heb de 10% vet griekse yoghurt gebruikt, maar de andere soorten kan je ook zeker gebruiken.
Ingrediënten
- 300 gr. Griekse Yoghurt
- 330 gr Zelfrijzendbakmeel + 50 gram extra om eventueel toe toevoegen.
- zout naar smaak
- eiwit
- zaden/pittenmix optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng 'alle' ingredienten tot een deeg. Is het deeg nog iets te nat/plakkerig? Voeg dan nog wat zelfrijzendbakmeel toe.
- Strooi wat meel op het aanrecht en kneed het deeg goed door, maak er 6 gelijke stukken van. Rol deze tot een sliert en maak/ vouw er dan een bagel van.
- Smeer de bagels in met eiwit en strooi er wat pitten of zaden over heen. (Optioneel)
- Oven: Bak de bagel in 25 minuten mooi bruin en gaar op 200 gradenAirfryer: Bak de bagels in 5 minuten mooi bruin en gaar op 180 graden.
Heb je dit recept geprobeerd?Volg me @knutselenindekeuken of tag #knutselenindekeuken!
Volg me @knutselenindekeuken
Facebook Reacties