Tjaptjoy zoals die van chinees!

Door Jamilla

Tjaptjoy zoals die van chinees!

Dit recept is niet het meeste snelle recept, maar wel 1 van mijn favorieten. Het smaakt bijna net zoals van de chinees, maar dan natuurlijk nóg lekkerder.
5 van 1 stem
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

  • 600 gr Kipfilet
  • 1 Komkommer
  • 1 Rode paprika
  • 250 gr Champignons
  • 4 teentjes Knoflook
  • 1 Winterpeen
  • 1 Rode peper
  • 1 Ui
  • 1 blikje Bamboescheuten
  • 125 gr Taugé
  • 4 el Oestersaus
  • 2 el Ketjap manis
  • 500 ml Kippenbouillon
  • Maizena

Instructies
 

  • Snijd alle groenten in grove stukken voordat begint. Ook de kip snijd je in stukken. Als je vooraf alles snijd, dan hoef je tussendoor niks meer te snijden, en ben je eigenlijk zo klaar.
  • Maak de kippenbouillon en doe de oestersaus en ketjap hierdoor heen. Laat het nog even staan.
  • Bak de kip in een grote wokpan gaar in een beetje olie. Schep daarna de kip er weer uit en bak in de overgebleven olie de ui, knoflook en peper.
  • Daarna de wortel en paprika toevoegen en na een paar minuutjes kan je de champignons, komkommer en de bamboescheuten toevoegen.
  • Wanneer de groenten beetgaar zijn voeg je de kip weer toe. Ook de bouillon met de ketjap en oestersaus doe je erbij.
  • Maak in een kopje wat maizena met een kleine beetje water en toer dit los. Daarna doen je het in de wokpan. Dit kan je herhalen totdat je de juiste dikte hebt.
  • Als laatste voeg je de taugé toe en laat deze even kort koken in de saus. Daarna kan je naar smaak nog wat zout toevoegen.
Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!