Tjaptjoy
Dit gerecht is een van de favorieten bij ons thuis. Het recept is eigenlijk heel simpel, het lijkt veel werk, maar dat is het absoluut niet. Het meeste tijd ben je kwijt met het snijden van de groenten.
600 gr. Kip
1 komkommer
1 rode paprika
250 gr. Champignons
4 teentjes knoflook
1 winterpeen
1 rode peper
1 ui
1 blikje bamboescheuten
125 gr. Tauge
4el oestersaus
2 el ketjap manis
500 ml kippenbouillon
Maizena
Bereiding:
Snij alle groenten in grove stukken voordat begint. Ook de kip snijd je in stukken. Als je vooraf alles snijd, dan hoef je tussendoor niks meer te snijden, en ben je eigenlijk zo klaar.
Maak de kippenbouillon en doe de oestersaus en ketjap hierdoor heen. Laat het nog even staan.
Bak de kip in een grote wokpan gaar in een beetje olie. Schep daarna de kip er weer uit en bak in de overgebleven olie de ui, knoflook en peper.
Daarna de wortel en paprika toevoegen en na een paar minuutjes kan je de champignons, komkommer en de bamboescheuten toevoegen.
Wanneer de groenten beetgaar zijn voeg je de kip weer toe. Ook de bouillon met de ketjap en oestersaus doe je erbij.
Maak in een kopje wat maizena met een kleine beetje water en toer dit los. Daarna doen je het in de wokpan. Dit kan je herhalen totdat je de juiste dikte hebt.
Als laatste voeg je de tauge toe en laat deze even kort koken in de saus. Daarna kan je naar smaak nog wat zout toeveogen.
Eet smakelijk!