Print
Witte bonen in tomatensaus

Witte bonen in tomatensaus, maar dan anders

Als ik witte bonen in tomatensaus eet, eet ik dat met aardappels en een stukje vlees. Maar waarom?! Dit recept is 10x lekkerder! Door de creme fraiche ontstaat er een heerlijk zacht en romig gerecht. Daarnaast is dit een fantastisch budget recept.
Aantal: 4 porties

Ingredienten:

  • 1 grote pot Witte bonen in tomatensaus
  • 250 gr. Gehakt Runder of gemengd
  • 400 gr. Rijst
  • 1,5 el Kerrie
  • 1,5 el Paprikapoeder
  • 1 tl Tijm Gedroogd
  • 1 bekertje Creme fraiche
  • 1 scheutje Ketchup

Extra's

  • Worcestershire
  • Zout/Peper

Instructies:

  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Bak het gehakt rul in de pan. (Bij het rul bakken van gehakt hoef je geen boter toe te voegen door het vocht/vet wat uit het vlees komt)
  3. Wanneer het gehakt (bijna) gaar is voeg je de kerrie en paprikapoeder toe. Bak dit even mee.
  4. Voeg daarna de witte bonen in tomatensaus toe. Verwarm dit geheel op. Voeg daarna de tijm toe
  5. Als laatste doe je de helft van de creme fraiche erbij. Bewaar de andere helft om op de maaltijd te garneren.
  6. Eet Smakelijk!