Print

Prei met Pindakaas en Gehakt

Ik hoor je denken.. Prei met pindakaas? Ja inderdaad! Prei met pindakaas en recept dat ik van mijn moeder heb overgenomen, het is en blijft 1 van mijn favo recepten.
Aantal: 5 Personen

Ingredienten:

  • 3 grote Preien (gesneden)
  • 250 gr. Gehakt
  • 250 gr. Pindakaas
  • 300 gr. Rijst
  • 400 ml. Melk
  • 1 scheutje Ketjap

Extra's

  • Sambal
  • Gebakken uitjes
  • Kroepoek
  • Zout/Peper

Instructies:

  1. Bak het gehakt rul.
  2. Zodra het gehakt (bijna) gaar is, doe je de gesneden prei erbij. Bak dit ongeveer 5 minuten.
  3. Schenk de helft van de melk bij het gehakt en de prei en direct daarna de pindakaas. Roer het geheel goed door zodat de saus wat dikker wordt. Voeg de andere helft van de melk beetje bij beetje toe, zodat de saus niet de dun wordt.
  4. Voeg ook de ketjap toe en laat het nog even doorwarmen. Proef ondertussen en voeg zo nodig zout en peper toe.
  5. Kook de rijst zoals op de verpakking aangegeven staat. en voeg dit later door de pan met de prei met pindakaas. Verwarm dit geheel en je bent klaar om te smullen!
  6. Voeg eventueel wat sambal, gebakken uitjes en/of kroepoek toe.