Print

Rijstevlaai uit de airfryer

Ingredienten:

Bodem

  • 60 gr Bloem
  • 20 ml Melk Lauw warm
  • 10 gr Gesmolten boter
  • 1 el geklopt ei
  • 1 tl Suiker
  • 1 mespuntje Gist
  • 1 snufje Zout

Vulling

  • 350 ml Volle melk
  • 60 gr Dessert rijst
  • 50 gr Suiker
  • 1 tl Vanille extract
  • 1 ei geklopt

Topping

  • Slagroom (spuitbus of opgeklopte)
  • Chocolade krullen

Instructies:

  1. Doe de bloem, suiker, gist en zout in een kom. Roer dit even door. Voeg daarna de boter, het ei en de melk toe. Kneed dit tot een soepel deeg wat niet meer plakt. *Let op dat je melk niet te warm is, dan gaat het deeg niet rijzen
  2. Zet het deeg ten minste 30 minuten afgedekt weg.
  3. Na ongeveer 15 minuutjes begin je aan de vulling, zodat de vulling en het deeg tegelijk klaar zullen zijn.
  4. Breng de melk met daarin de suiker, vanille extract en de rijst aan de kook. Blijf goed roeren en zorg dat de rijst niet aan kookt. Laat het al roerende zachtjes inkoken. Het moet een papje worden. Haal het daarna van het vuur af.
  5. Rol het deeg uit tot de vorm van je springvorm. (iets groter). Vet je springvorm in en druk het deeg in de springvorm. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg.
  6. Voeg nu het geklopte ei aan het rijstmengsel toe en roer dit goed door. Giet het rijstmengsel nu in de springvorm.
  7. Verwarm de airfryer op 180 graden en bak je vlaai in 15 minuten gaar.
  8. Laat je vlaai afkoelen en doe de slagroom net voor het serveren op de vlaai zodat het mooi blijft. Strooi er daarna wat chocoladekrullen over.