Print

Bloemkool gehakt hapjes

Ingredienten:

  • 300 g Gehakt
  • 250 g Bloemkoolroosjes
  • 100 g Roomkaas
  • 5 plakjes Ontbijtspek
  • Geraspte kaas

Instructies:

  1. Kook de bloemkoolroosjes beet gaar.  Laat  ze daarna goed uitlekken op een stukje papier of keukendoek.

  2. Pak ongeveer 30 gr gehakt en druk dat om het bloemkoolroosje heen. Daarom heen wikkel je een 1/2 plakje ontbijtspek. 

  3. Meng de roomkaas met de geraspte kaas. Je kan zelf de hoeveelheid geraspte kaas bepalen.

  4. Je legt het roosje met de bolle kant naar beneden, smeer dan aan de kant van het steeltje wat roomkaas met geraspte kaas. 

  5. Verwarm de airfryer op 180 graden en bal de gevulde hapjes af in ongeveer 7-10 minuten.

  6. Je kan de roosjes in een bakje leggen, maar ook zo in het mandje. Als je ze in het mandje legt, blijft het vocht en vet hierin tijdens het bakken. Net wat je wil.