Ga terug

Croissant cheesecake

No ratings yet

Ingrediƫnten
  

  • 200 gr Roomkaas
  • 150 gr Suiker 100+ 50 gr. apart
  • 1 tl Kaneel
  • 1 tl Vanille aroma
  • 20 gr Gesmolten boter
  • 1 blik Croissantdeeg (danerolles)

Instructies
 

  • Verwarm je airfryer vast voor op 160 graden. Vet een ovenschaal of bakvorm in.
  • Afhankelijk van de grootte van je bakvorm leg je de helft van het croissantdeeg op de bodem. (In mijn geval was dat 2 croissant 'deegjes') Druk de naden wat bij elkaar zodat je 1 geheel krijgt.
  • Mix de roomkaas, 100 gram suiker en de vanille door elkaar. 
  • Smeer de cheesecake vulling uit op het croissantdeeg die op de bodem van je bakvorm ligt. 
  • Rol nu je croissantdeeg verder uit en leg het deeg op de cheesecake vulling. Dit is dezelfde hoeveelheid deeg als dat wat je op de bodem gebruikte. Druk ook hier weer de naden bij elkaar, maar deze keer iets voorzichtiger. 
  • Roer de 50gr suiker met de kaneel door elkaar. Smeer met bijv. een kwastje de gesmolten boter op de bovenkant van het deeg. (niet alle boter hoeft erop).
  • Strooi het suikermengsel op het met boter ingesmeerde deeg.
  • Bak de croissant cheesecake in ongeveer 15-20 minuten op 160 graden. En smullen maar! 
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!