Print

Chocolade cake koolhydraatarm

Ingredienten:

  • 2,5 Ei
  • 100 gr Amandelmeel
  • 100 gr Roomkaas
  • 10 gr Cacaopoeder
  • 25 gr Pure 85% chocola
  • 25 gr Boter zacht
  • 1 1/2 el Zoetstof
  • 1 tl Vanille aroma
  • 1 mp Bakpoeder
  • 1 mp Zout

Instructies:

  1. Mix de eieren met de vanille, zoetstof en roomkaas. Blijf roeren totdat de roomkaas goed is opgelost. 

  2. Roer daarna de amandelmeel, zout en bakpoeder erdoor. Ook de cacaopoeder en de chocola (geraspt) kan er door.  Als laatste roer je de zachte boter  erdoor.

  3. Verwarm de airfryer op 160 graden en schep een flinke eetlepel in het wafelvormpje. Je kan het op 10 minuten afbakken. (Het siliconen vormpje hoeft je niet extra in te vetten) 

  4. Natuurlijk kan je ook dit recept in een (klein) cakeblik of cupcake vormpjes bakken.  Gebruik je een cakeblik? Dan heb je waarschijnlijk langer dan 10 minuten nodig om het gaar te krijgen. Gebruik je de oven? Verwarm de oven dan op 180 graden.