Print

Kokos cheesecake met noten en fruit

Ingredienten:

Bodem

  • 25 gr Kokosolie
  • 1/2 el Citroensap
  • 35 gr Koekjes (Oat cookies AH)
  • 35 gr Walnoten
  • 35 gr Gemalen kokos

Vulling

  • 150 gr Roomkaas
  • 2 kleine Eieren
  • 15 gr Suiker
  • 50 ml Slagroom
  • 80 ml Kokosroom
  • 1/2 Merg uit vanille stokje
  • 1 scheutje Citroensap
  • 40 gr Gemalen kokos

Saus

  • 100 gr Aarbeien ( diepvires)
  • 40 gr Suiker
  • 40 ml Water

Instructies:

Bodem

  1. Maal de koekjes met de walnoten fijn in de blender.
  2. Smelt in een pannetje de kokos olie en haal daarna van het vuur. Doe de gemalen koekjes, walnoten, kokos en citroensap er door en meng tot een kruimelig deeg.
  3. Verdeel het deeg over de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast.

Vulling

  1. Mix de roomkaas met de suiker. Voeg daarna 1 voor 1 de eieren er door. Ook de slagroom, kokosroom, citroensap en het merg uit het vanille stokje ,mogen er door. Mix het goed door.
  2. Verwarm de airfryer voor op 150 graden. Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel de vulling over de bodem.

  3. Afbakken:
    2 kleine springvormen: op 150 graden in ongeveer 30 minuten
    1 springvorm: op 150 graden in ongeveer 45 minuten
  4. Laat de kokos cheesecake afkoelen en zet daarna in de koelkast. Het beste kan je de saus vlak voor het opdienen op de cheesecake doen.

Saus

  1. Doe de aardbeien suiker en water in een klein pannetje en breng langzaam aan de kook. Blijf goed door roeren.
  2. Probeer de aardbeien fijn te prakken met een vorkje, zodra ze eenmaal verwarmd zijn, is dit makkelijk te doen.


  3. Laat nog even zachtjes doorkoken en laat daarna afkoelen om het later over de cheesecake te gieten.