Ga terug

Kokos cheesecake met noten en fruit

Ingrediƫnten
  

Bodem

  • 25 gr Kokosolie
  • 1/2 el Citroensap
  • 35 gr Koekjes (Oat cookies AH)
  • 35 gr Walnoten
  • 35 gr Gemalen kokos

Vulling

  • 150 gr Roomkaas
  • 2 kleine Eieren
  • 15 gr Suiker
  • 50 ml Slagroom
  • 80 ml Kokosroom
  • 1/2 Merg uit vanille stokje
  • 1 scheutje Citroensap
  • 40 gr Gemalen kokos

Saus

  • 100 gr Aarbeien ( diepvires)
  • 40 gr Suiker
  • 40 ml Water

Instructies
 

Bodem

  • Maal de koekjes met de walnoten fijn in de blender.
  • Smelt in een pannetje de kokos olie en haal daarna van het vuur. Doe de gemalen koekjes, walnoten, kokos en citroensap er door en meng tot een kruimelig deeg.
  • Verdeel het deeg over de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast.

Vulling

  • Mix de roomkaas met de suiker. Voeg daarna 1 voor 1 de eieren er door. Ook de slagroom, kokosroom, citroensap en het merg uit het vanille stokje ,mogen er door. Mix het goed door.
  • Verwarm de airfryer voor op 150 graden. Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel de vulling over de bodem.
  • Afbakken:
    2 kleine springvormen: op 150 graden in ongeveer 30 minuten
    1 springvorm: op 150 graden in ongeveer 45 minuten
  • Laat de kokos cheesecake afkoelen en zet daarna in de koelkast. Het beste kan je de saus vlak voor het opdienen op de cheesecake doen.

Saus

  • Doe de aardbeien suiker en water in een klein pannetje en breng langzaam aan de kook. Blijf goed door roeren.
  • Probeer de aardbeien fijn te prakken met een vorkje, zodra ze eenmaal verwarmd zijn, is dit makkelijk te doen.
  • Laat nog even zachtjes doorkoken en laat daarna afkoelen om het later over de cheesecake te gieten.