Ga terug

Broccoli cheddar soep

5 van 1 stem

Ingrediƫnten
  

  • 500 ml Kippenbouillon
  • 250 gr Broccoli
  • 125 gr Winterpeen
  • 150 gr Kruimige aardappel
  • 100 gr Spekreepjes

Kaassaus voor in de soep

  • 150 gr Cheddar
  • 300 ml Melk
  • 25 gr Bloem
  • 10 gr Boter
  • Zout/peper
  • Knoflookpoeder

Instructies
 

  • Snijd de broccoli en de winterpeen in kleine stukjes en kook deze in de kippenbouillon. Voeg ook de aardappels in stukjes gesneden toe. Laat dit zachtjes koken
  • Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Roer dit goed door en voeg dan beetje bij beetje de melk toe. Rasp de cheddar en voeg ook deze toe.
  • Breng de cheddar saus op smaak met wat zout/peper en knoflookpoeder.
  • Stamp met de stampotstamper de groente in de soep fijn. En voeg de cheddar saus toe. Roer het goed door.
  • Bak de spekjes in een pannetje uit en leg een klein schepje op de soep als je deze serveert. Eet smakelijk! 
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!