Ga terug

Perencake

No ratings yet

Ingrediƫnten
  

Cakemix

  • 100 gr Bloem
  • 100 gr Suiker
  • 100 gr Boter
  • 1 Ei
  • 1/2 tl Bakpoeder
  • 1 Peer in kleine stukjes
  • 1/2 zakje Vanille suiker

Perensaus

  • 1 Peer (70gr) aan kleine stukjes
  • 30 gr Suiker
  • 15 ml Water
  • 15 ml Sinaasappelsap
  • 1 scheutje Citroensap
  • 1 vleugje Kaneel
  • Olie/boter om bakblik in te vetten

Instructies
 

  • Meng de boter met de (vanille) suiker. En klop het luchtig. Voeg het ei erbij en roer goed door.
  • Doe ook de bloem, bakpoeder, citroensap erbij. En mix het goed door. Als laatste roer je de perenstukjes er door.
  • Verwarm de airfryer op 150 graden en vet je bakblik in. Giet het mengsel erin en druk een beetje aan. Bak de cake op 150 graden ongeveer 30-35 minuten. Heb je een iets grotere vorm? Dan is de baktijd minder. 

Saus

  • Doe alle ingrediĆ«nten behalve de kaneel in een pannetje en breng dit aan de kook. Blijf goed doorroeren.
  • Zodra je de peer kan prakken, prak deze dan fijn. (Ik heb het met de stamppotstamper gedaan, zo houd je nog lekkere stukjes erin)
  • Laat de saus inkoken en voeg naar smaak kaneel toe. Je kan de saus helemaal laten afkoelen voor het opdienen, maar ook warm is het ontzettend lekker over de cake.
  • Houd er rekening mee, dat de saus nog iets indikt tijdens het afkoelen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!