Ga terug

Ingrediënten
  

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram cacaopoeder of wat frambozen kleur- en smaakstof voor de roze variant
  • 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 150 ml melk
  • 2 eiwitten
  • 225 gram witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel honing
  • 100 gram donkere basterdsuiker
  • zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zeef het bakmeel met de cacaopoeder . Als je de roze whoopies wilt maken dan zeef je dus alleen het bakmeel en voeg je de kleur-/smaakstof toe bij stap 3.
  • Klop (met behulp van een mixer) de roomboter met de donkere basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker en een snufje zout romig. Klop vervolgens de 2 eieren er 1 voor 1 door.
  • Klop het bakmeel met de cacaopoeder en de melk tot een glad beslag (voeg de melk als laatste toe).
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak met behulp van 2 lepels 16 mooie bolletjes. Druk het beslag met de bolle kant van een lepel vervolgens een beetje plat. Zorg voor een ruimte van 3 tot 4 centimeter tussen de bolletjes.
  • Bak de whoopies in ongeveer 15 minuten gaar en laat ze op een rooster afkoelen.
  • Terwijl dit af staat te koelen is het tijd om de vulling te maken.  Pak hiervoor een brandschone hittebestendige kom.
  • Doe de 2 eiwitten, de witte basterdsuiker, het laatste zakje vanillesuiker en de honing in de kom en verwarm dit geheel boven een pan kokend water (au bain marie). Klop de ingrediënten tot een luchtige crème en haal de kom uit de pan. Klop het geheel vervolgens in een paar minuten koud.
  • Schep de crème op 8 whoopiehelften en druk de 2e helften er voorzichtig bovenop.