Ga terug

Souffles met ham en kaas

5 van 1 stem

Ingrediƫnten
  

  • 25 gr Boter + extra om in te vetten
  • 25 gr Bloem
  • 150 ml Melk
  • 10 gr Paneermeel
  • 70 gr Ham
  • 60 gr Kaas
  • 5 gr Verse bieslook
  • 1 tl Mosterd
  • 2 Eieren
  • Zout naar smaak

Instructies
 

  • Smelt de boter in een pannetje en voeg daar de bloem aan toe. Laat dit samen kort garen.
  • Voeg al roerende de melk toe en laat het zachtjes indikken en koken. Zet daarna het vuur uit.
  • Snijd de ham en de kaas in kleine blokjes en voeg deze toe aan de saus. Ook de bieslook snijd je fijn en voeg je toe. voeg naar smaak wat zout toe. Laat de saus afkoelen, blijf ondertussen wel af en toe roeren.
  • Vet de schaaltjes in met wat boter en verdeel de paneermeel over de bakjes en zorg dat de bodem en zijkanten bedekt zijn met paneermeel.
  • Split de eieren en klop de eiwitten stijf in een vetvrije bak. Roer de eidooiers door het ham/kaas mengsel en daarna ook de eiwitten er door roeren
  • Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
    Gebruik de een oven? Verwarm deze dan op 225 graden.
  • Giet het mengsel in de schaaltjes en bak in ongeveer 12 minuten af in de airfryer. In de oven bak je het ongeveer 20 minuten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!